Wil je proactief op de hoogte blijven van nieuws op het gebied van online dienstverlening? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.

 • SIM slaagt wederom voor alle normen DigiD assessment

  Met trots kunnen we melden dat SIM voor het 9de jaar op rij succesvol het DigiD assessment heeft doorlopen, dus goedkeuring voor alle 20 normen aan leverancierszijde.

 • Dubbele DigiD functionaliteit

  In 2020 hebben we een aantal van jullie wensen, die al wat langer op jullie wensenlijstje voor SIMform stonden, in twee sprints opgeleverd. 2021 staat voor SIMform en de PIP tot op heden in het teken van onderhoud en vernieuwing van het onderliggende fundament van de oplossingen. Maar belofte maakt schuld.

 • Meer mogelijk met je eigen pre-filled verkiezingswebsite 2022 

  De voorbereidingen voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 zijn gestart. En hoewel het verloop van de verkiezingen een afgebakend proces is, zien we vaak dat overheden elke keer opnieuw een website moeten optuigen of iets bedenken om de uitslagen snel bekend te kunnen maken.

 • Op reis door je online landschap

  Wat is er allemaal als het gaat om online websites in je organisatie? Het is de eerste vraag die in het webinar ‘de route door ons online landschap’ aan ons wordt gesteld. We denken even na en er schieten een aantal websites door ons hoofd. Het blijkt helemaal geen makkelijke vraag.

 • Goede basis van verkiezingensite zorgt voor tijdwinst en duidelijkheid

  Verkiezingen, een terugkerende gebeurtenis met veel regelwerk voor gemeentes en waterschappen. De komende 6 jaar is er elk jaar een verkiezing. Hoe zorg je dat alles telkens efficiënt is georganiseerd en inwoners op tijd de juiste informatie krijgen?

 • 4 Toegankelijkheid: Simpel omdat iedereen wil meedoen

  Tijdens de 4 weken durende campagne 4 Toegankelijkheid wordt het veelomvattende begrip digitale toegankelijkheid voor medewerkers van lokale overheden makkelijk, praktisch en vooral weer leuk gemaakt.

 • SIM heeft wederom ISO 27001 en ISO 9001 certificering behaald!

  SIM is opnieuw beoordeeld door het onafhankelijke auditbureau DNV-GL, mét een positief resultaat!

 • DIP maakt je online landschap helder

  Om optimale dienstverlening te kunnen bieden kijkt SIM ook over de eigen grenzen heen voor oplossingen. De samenwerking met Digital Insights Platform is daar een mooi voorbeeld van. Met dit platform krijg je meer inzicht en grip op het online landschap van je organisatie.

  Zoekmachine optimalisatie
 • Felix is hier!

  SIMloket, de producten- en dienstencatalogus (PDC) applicatie van SIM voor overheden, was aan vernieuwing toe. Inmiddels is na een Design Sprinten onze nieuwe producten- en dienstencatalogus, een feit!

  Afbeelding scherm Felix