Wil je proactief op de hoogte blijven van nieuws op het gebied van online dienstverlening? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.

 • Wij gaan verhuizen!

  Wij pakken onze spullen in en zijn vanaf 1 juli te vinden in de Tollensfabriek te Rotterdam.

 • Gemeente Deurne kiest voor maatwerk in SIMsite powered by Drupal

  Gemeente Deurne koos ervoor om de nieuwe website te maken met SIMsite powered by Drupal. Het werd een mooie combinatie van maatwerk en gebruik maken van wat er beschikbaar is. Een uitdagend project waar heel positief op wordt gereageerd door inwoners en collega’s van de gemeente.

 • Onderzoek naar Google Analytics

  De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) onderzoekt op dit moment twee klachten over het gebruik van Google Analytics in Nederland. Zodra het onderzoek is afgerond kan AP zeggen of Google Analytics in Nederland nog in de huidige vorm is toegestaan of niet. Wat betekent dat in het kort?

 • SIM, Finalist en Open Social ontwikkelen Office365-koppeling voor Drupal in het OpenSocial-platform

  De partijen zijn samen verantwoordelijk voor de eerste koppeling wereldwijd op dit niveau

 • Producten- en dienstencatalogus Felix zorgt voor betere hulp aan burgers van de gemeente Lingewaard

  Hoe kunnen we onze inwoners en bedrijven nog beter informeren over wat we te bieden hebben? Die vraag beantwoordde gemeente Lingewaard met de aanschaf van producten- en dienstencatalogus Felix.

 • SIM slaagt wederom voor alle normen DigiD assessment

  Met trots kunnen we melden dat SIM voor het 9de jaar op rij succesvol het DigiD assessment heeft doorlopen, dus goedkeuring voor alle 20 normen aan leverancierszijde.

 • Dubbele DigiD functionaliteit

  In 2020 hebben we een aantal van jullie wensen, die al wat langer op jullie wensenlijstje voor SIMform stonden, in twee sprints opgeleverd. 2021 staat voor SIMform en de PIP tot op heden in het teken van onderhoud en vernieuwing van het onderliggende fundament van de oplossingen. Maar belofte maakt schuld.

 • Meer mogelijk met je eigen pre-filled verkiezingswebsite 2022 

  De voorbereidingen voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 zijn gestart. En hoewel het verloop van de verkiezingen een afgebakend proces is, zien we vaak dat overheden elke keer opnieuw een website moeten optuigen of iets bedenken om de uitslagen snel bekend te kunnen maken.

 • Op reis door je online landschap

  Wat is er allemaal als het gaat om online websites in je organisatie? Het is de eerste vraag die in het webinar ‘de route door ons online landschap’ aan ons wordt gesteld. We denken even na en er schieten een aantal websites door ons hoofd. Het blijkt helemaal geen makkelijke vraag.