Wil je proactief op de hoogte blijven van nieuws op het gebied van online dienstverlening? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.

 • In 2020 hebben we een aantal van jullie wensen, die al wat langer op jullie wensenlijstje voor SIMform stonden, in twee sprints opgeleverd. 2021 staat voor SIMform en de PIP tot op heden in het teken van onderhoud en vernieuwing van het onderliggende fundament van de oplossingen. Maar belofte maakt schuld.
 • De voorbereidingen voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 zijn gestart. En hoewel het verloop van de verkiezingen een afgebakend proces is, zien we vaak dat overheden elke keer opnieuw een website moeten optuigen of iets bedenken om de uitslagen snel bekend te kunnen maken.
 • Wat is er allemaal als het gaat om online websites in je organisatie? Het is de eerste vraag die in het webinar ‘de route door ons online landschap’ aan ons wordt gesteld. We denken even na en er schieten een aantal websites door ons hoofd. Het blijkt helemaal geen makkelijke vraag.
 • Verkiezingen, een terugkerende gebeurtenis met veel regelwerk voor gemeentes en waterschappen. De komende 6 jaar is er elk jaar een verkiezing. Hoe zorg je dat alles telkens efficiënt is georganiseerd en inwoners op tijd de juiste informatie krijgen?
 • Tijdens de 4 weken durende campagne 4 Toegankelijkheid wordt het veelomvattende begrip digitale toegankelijkheid voor medewerkers van lokale overheden makkelijk, praktisch en vooral weer leuk gemaakt.
 • Hoe kun je informatie uit een video toegankelijk maken voor iedereen? Dat kan door de video naast ondertiteling ook te voorzien van een audiodescriptie en een tekstalternatief. Maar hoe werkt dat en kun je dat zelf?
 • SIM is opnieuw beoordeeld door het onafhankelijke auditbureau DNV-GL, mét een positief resultaat!
 • Om optimale dienstverlening te kunnen bieden kijkt SIM ook over de eigen grenzen heen voor oplossingen. De samenwerking met Digital Insights Platform is daar een mooi voorbeeld van. Met dit platform krijg je meer inzicht en grip op het online landschap van je organisatie.
  Zoekmachine optimalisatie
 • SIMloket, de producten- en dienstencatalogus (PDC) applicatie van SIM voor overheden, was aan vernieuwing toe. Inmiddels is na een Design Sprinten onze nieuwe producten- en dienstencatalogus, een feit!
  Afbeelding scherm Felix