Breng jouw online landschap in kaart 

In het digitale tijdperk is de beveiliging, betrouwbaarheid en toegankelijkheid van de online aanwezigheid van jouw organisatie van cruciaal belang. Vanuit SIM helpen we je graag om jouw online landschap van subwebsites in kaart te brengen. Hierbij toetsen we subwebsites op verschillende criteria zoals verantwoordelijkheid, toegankelijkheid, veiligheid & wetgeving, website status en meer. We bieden een gespecialiseerde oplossing om de veiligheid en efficiëntie van jouw websites en subsites te waarborgen en te optimaliseren.

Waarom grip op je online landschap onmisbaar is voor jouw organisatie

Uit ons onderzoek blijkt dat een aanzienlijk aantal, zo’n 75%, van de online subsites niet voldoet aan essentiële beveiligings- en prestatienormen. Dit kan leiden tot risico's op het gebied van gegevensbeveiliging, gebruikerservaring en zoekmachineoptimalisatie. Onze online landschap dienst is specifiek ontwikkeld om deze uitdagingen effectief aan te pakken.

Onze aanpak: jouw online succes gewaardborgd

 1. Afgerond: Uitgebreide analyse

  Wij starten met een grondige analyse van jouw gehele online landschap, met een speciale focus op de websites en subsites. Dit zorgt voor een volledig overzicht en helpt ons om specifieke verbeterpunten te identificeren.

 2. Afgerond: Gespecialiseerde subsite strategieën

  Onze experts gebruiken geavanceerde tools en technieken om de prestaties, beveiliging en toegankelijkheid van jouw subsites te beoordelen en te verbeteren.

 3. Afgerond: Persoonlijke adviezen en actieplannen

  We leveren maatwerk adviezen en ontwikkelen actieplannen die gericht zijn op het verbeteren van elke individuele subsite, zodat deze voldoet aan de hoogste standaarden van veiligheid en prestatie.

 4. Afgerond: Samenwerking en implementatie

  We werken nauw samen met betrokken interne teams van jouw organisatie en met externe leveranciers om de geadviseerde verbeteringen efficiënt te implementeren.

 5. Afgerond: Voortdurende monitoring en ondersteuning

  Omdat online landschappen voortdurend veranderen, bieden wij monitoring en ondersteuning om ervoor te zorgen dat de subsites van jouw organisatie altijd optimaal functioneren.

Verschillende thema's waar we op toetsen:

 • Verantwoordelijkheid: we brengen in kaart wie er verantwoordelijk is voor de subwebsites. Beheert de gemeente alle subwebsites of zijn hier ook derden bij betrokken? 
 • Toegankelijkheid: we onderzoeken voor welke subwebsites eventueel een toegankelijkheidsverklaring en bijbehorend onderzoek nodig is. Hierbij voeren we een quickscan uit. 
 • Veiligheid & wetgeving: we onderzoeken hoe veilig en betrouwbaar de subwebsites zijn. Denk bijvoorbeeld aan het hebben van een privacy verklaring of het doorvoeren van de Archiefwet. 
 • Website status: hierbij kijken we naar verschillende dingen zoals bijvoorbeeld HTML fouten en broken links. 

De voordelen bij het in kaart brengen van je online landschap:

 • Verhoogde toegankelijkheid: Een gedegen online landschap zorgt voor een betere toegankelijkheid van informatie, waardoor inwoners gemakkelijk relevante gegevens kunnen vinden en gebruiken;
 • Kostenbesparing: Het in kaart brengen van je online landschap kun je volledig uit handen geven aan onze experts. Dit scheelt kosten en daarnaast heb je meer tijd voor andere werkzaamheden;
 • Monitoring en beveiliging: Door middel van onze analyse brengen we in kaart op welke punten je de beveiliging van subwebsites kunt aanscherpen. Dit om de privacy van inwoners te waarborgen;   
 • Verbeterde online prestaties: Onze dienst zorgt voor geoptimaliseerde subwebsites die bijdragen aan een sterkere online aanwezigheid;
 • Verhoogd gebruikersvertrouwen: Veilige en efficiënte subwebsites versterken het vertrouwen van inwoners.
 • SEO en gebruikerservaring: Optimaal functionerende subwebsites verbeteren niet alleen de zoekmachine ranking, maar ook de gebruikerservaring. 
 • Betere besluitvorming: Ons managementrapport stelt jouw organisatie in staat om weloverwogen beslissingen te nemen. Bijvoorbeeld op het gebied van verantwoordelijkheid en beheer en digitale strategieën en prioriteiten.
Rapportage met grafieken

Begin vandaag met optimaliseren

Zorg ervoor dat jouw subsites optimaal bijdragen aan het online succes van jouw organisatie. Neem contact met ons op voor een grondige analyse en verbetering van jouw subsites.

Verbeter mijn subwebsites nu(externe link)

Voorbeeld uit de praktijk

Benieuwd naar eerdere ervaringen? Lees hieronder de klantcase van Gemeente Beverwijk.

"De online landschap dienst van SIM bespaart tijd voor gemeenten die hun websites in kaart willen brengen."

Het in kaart brengen van het online landschap van Gemeente Beverwijk bracht hen waardevolle inzichten en handvaten voor het verbeteren van hun online prestaties. Benieuwd naar hun verhaal?

Lees de klantcase

Ed en Matthijs van gemeente Beverwijk achter laptop