Samen sterk in digitale toegankelijkheid

Sinds 23 september 2020 zijn (semi-)overheidsinstellingen internationaal verplicht om hun website volledig digitaal toegankelijk te maken. Als jouw organisatie de website nog niet op orde heeft, moet je in het bezit zijn van een toegankelijkheidsverklaring waarin staat wat je gaat doen om dit wel te bereiken. Aan de uitvoering daarvan is, op dit moment (nog) geen termijn gesteld. Maar maatregelen moeten wel worden benoemd, inclusief de (tijds)planning. Het is afhankelijk van de maatregel wat een redelijke termijn is. Hiervoor moet een verklaring opgesteld worden. Deze verklaring is een jaar geldig. De (gecombineerde) onderliggende onderzoeksresultaten zijn maximaal 36 maanden geldig. Periodiek moeten partijen voortgang kunnen laten zien.

Om jouw organisatie hierbij te helpen bieden we een uitgebreide toegankelijkheidstraining. Of wil je direct een verklaring laten opstellen met een verbeterplan? Dan kunnen we je hierbij ook assisteren in samenwerking met Cardan Technobility

Toegankelijkheidstraining

Met de toegankelijkheidstraining van SIM is jouw organisatie in 5 stappen klaar voor de normen op het gebied van digitale toegankelijkheid. Daarbij is er onder meer aandacht voor bewustwording in de hele organisatie, de toegankelijkheidsverklaring en het borgen, implementeren en onderhouden van toegankelijke content, waaronder PDF’s en video’s met ondertiteling.

Lees meer over deze training

digitale toegankelijkheid Gemeente Zoetermeer

Onze diensten om jouw website en dienstverlening (digi)toegankelijk te maken!

 

Aan de slag met B1 webteksten? 

Bij SIM zien wij dat er in de praktijk veel behoefte is aan extra menskracht, oftewel praktische 'handjes' om alle websiteteksten toegankelijk en op B1-niveau te (her)schrijven. Onze B1-schrijvers helpen je graag!

Lees meer

Video Gemeente Zoetermeer

Bekijk in deze video hoe gemeente Zoetermeer aan de slag ging met digitale toegankelijkheid.

Digital insights platform 

Tientallen websites in de lucht en onvoldoende inzicht in eigenaarschap, prestaties, digitoegankelijkheid en kosten. Een herkenbaar probleem waar veel organisaties mee worstelen. DIP helpt je deze, en nog veel meer, kenmerken van al jullie websites te verhelderen en de toegankelijkheidsstatus in één overzicht te krijgen.

Lees meer

Scribit pro

Met onze dienstverlening in samenwerking met Scribit pro is het toegankelijk maken van online video’s een fluitje van een cent.

Wil je weten hoe? 

4 Toegankelijkheid

In onze 4 toegankelijkheid kennisbank delen we relevante content die de route naar een digitale toegankelijke organisatie simpel maakt. Wil jij je kennis uitbreiden en jezelf verdiepen in het onderwerp toegankelijkheid?

Naar kennisbank

Aan de slag met toegankelijkheid?

Direct aan de slag met het toegankelijk maken van jouw website? Of wil je meer informatie?

Download hier de brochure

of vraag direct een offerte aan

Toegankelijkheid website