Sinds 23 september 2020 zijn (semi-)overheidsinstellingen internationaal verplicht om hun website volledig digitaal toegankelijk te maken. Als jouw organisatie de website nog niet op orde heeft, moet je in het bezit zijn van een toegankelijkheidsverklaring waarin staat wat je gaat doen om dit wel te bereiken. 

Om jouw organisatie te helpen met toegankelijkheid bieden we de dienst Toegankelijkheid als een service. Of wil je direct een verklaring laten opstellen met een verbeterplan? Dan kunnen we je hierbij ook assisteren in samenwerking met Cardan Technobility.

Toegankelijkheid als een service

SIM wil ervoor zorgen dat digitale toegankelijkheid onderdeel wordt van het DNA van jouw organisatie. Daarom hebben we Toegankelijkheid als Service ontwikkeld. Met Toegankelijkheid als Service van SIM voldoet je digitale dienstverlening doorlopend aan de laatste eisen. Er zijn drie pakketten die je kunt afnemen en binnen ieder pakket is er maatwerk mogelijk. 

 Informatie aanvragen "Toegankelijkheid als een service"

Toegankelijkheidsverklaring

Aan de uitvoering daarvan is, op dit moment (nog) geen termijn gesteld. Maar maatregelen moeten wel worden benoemd, inclusief de (tijds)planning. Het is afhankelijk van de maatregel wat een redelijke termijn is. Hiervoor moet een verklaring opgesteld worden. Deze verklaring is een jaar geldig. De (gecombineerde) onderliggende onderzoeksresultaten zijn maximaal 36 maanden geldig. Periodiek moeten partijen voortgang kunnen laten zien.

Diensten om jouw website en dienstverlening (digi)toegankelijk te maken

 • Toegankelijke video’s voor iedereen zo makkelijk mogelijk

  Hoe kun je informatie uit een video toegankelijk maken voor iedereen? Dat kan door de video naast ondertiteling ook te voorzien van een audiodescriptie en een tekstalternatief. Maar hoe werkt dat en kun je dat zelf?

 • Digital Insights Platform

  Veel overheidsorganisaties worstelen met een groeiend aantal websites. Om meer inzicht en grip op het online landschap van je organisatie te krijgen, Is Digital Insights Platform (DIP) ontwikkeld. Wat doet DIP voor jou?

  Website en CMS voor overheid
 • Aan de slag met B1 webteksten?

  Onze B1-schrijvers helpen je graag!

  SIM Design Sprint: van idee naar uitwerking in 2 dagen

Aan de slag met toegankelijkheid?

Direct aan de slag met het toegankelijk maken van jouw website? Of wil je meer informatie?

 Download brochure 

Toegankelijkheid website