Dit is twintig jaar SIM

Trots dat we SIMmer zijn

Al ruim twintig jaar mogen we samen met onze klanten de digitale dienstverlening van lokale overheden verbeteren. Als marktleider helpen wij gemeenten, provincies en waterschappen bijvoorbeeld met websites, sociale intranetten, online formulieren en andere producten en diensten.

Dit doen wij met ruim 70 enthousiaste medewerkers die iedere dag met elkaar en samen met onze klanten hard werken om dit voor elkaar te krijgen.

SIM stelt zich voor

Wie is SIM? In deze video nemen we je mee achter de schermen en vertellen we je wie wij zijn en waar we voor staan.

Veel kijkplezier!

De geschiedenis van SIM

2000, het jaar waarin Facebook nog niet bestond en World Online naar de beurs ging. De Nederlandse versie van Google was er nog niet, die kwam pas twee jaar later online. We hadden net de millenniumbug overleefd. Het jaar dat zeven enthousiaste jonge honden startten met SIM.

De eerste gemeenten hadden hun websites al online, maar de meeste moesten nog aan hun internet avontuur beginnen. Samen met onze klanten gingen we aan de slag. Juist bij de vaak wat kleinere organisaties was er ruimte om te experimenteren en te zoeken naar wat het beste werkte.

Kasper van de Griend, directeur IT Operations

“De dynamiek van de veranderingen en uitdagingen en de sfeer in het bedrijf zorgen ervoor dat ik na 18 jaar nog steeds met plezier en trots een SIMmer ben.”

Groei

In de jaren zijn we als organisatie gegroeid. We hebben meer klanten mogen verwelkomen, meer producten en diensten kunnen ontwikkelen, en het aantal collega’s is gegroeid x 10. De verwachtingen en belangen zijn groter. Zaken zijn meer gestructureerd en geprofessionaliseerd. We zijn marktleider in online dienstverlening voor overheden en ISO gecertificeerd.

Een wereld van verschil met de beginjaren, maar een ding is niet veranderd. SIM bestaat nog steeds uit enthousiaste collega’s die samen met de klanten experimenteren en zoeken naar de juiste oplossing. Altijd met het doel om de dienstverlening voor inwoners en ondernemers simpeler te maken!

Edwin van Kersbergen, directeur Projecten & Consultancy

“Het was de inhoud die me interesseerde, maar het gezamenlijk gaan voor onze klanten voelde ook echt goed. En dat is nog steeds zo.”

Visie op de toekomst

Wij zijn sinds 2019 onderdeel van Conxillium, een groep van IT-bedrijven die zich heeft gespecialiseerd in hoogwaardige software voor een betrouwbare en klantvriendelijke lokale overheid. Vanuit Conxillium, en dus ook SIM, werken we nu actief mee aan Common Ground als nieuwe visie op te toekomst. Zoeken naar de juiste oplossing zit in onze basis.

Onze naam

SIM is in oorsprong een samenvoeging van drie woorden: Segment Interactieve Media. Drie maanden waren we een afdeling Interactieve Media van Segmentgroep uit Leusden, die veel meer deden dan websites leveren. Al snel gingen we door als eigen BV onder de naam zoals we die nu kennen: SIMgroep.

SIM Caribbean

Ook op Aruba, Bonaire, Curaçao en Sint Maarten loopt SIM voorop in de online dienstverlening van overheidsorganisaties. Vanaf ons kantoor op het altijd zonnige Curaçao staan we letterlijk dicht bij onze klanten in de Dutch Caribbean.

Lees meer over SIM Caribbean