Om optimale dienstverlening te kunnen bieden kijkt SIM ook over de eigen grenzen heen voor oplossingen. De samenwerking met Digital Insights Platform is daar een mooi voorbeeld van. Met dit platform krijg je meer inzicht en grip op het online landschap van je organisatie.

Veel overheidsorganisaties worstelen met een groeiend aantal websites. “Om meer grip te krijgen op alle websites binnen een organisatie werken veel online teams met Excel sheets. Maar die zijn nooit 100% actueel of vergaand geautomatiseerd. Wij hebben zelf veel ervaring in digital governance, compliance en webmanagement opgedaan binnen overheden. Vanuit die behoefte naar grip en inzicht hebben we DIP ontwikkeld”, legt Michiel Duijsings, producteigenaar bij Digital Insights Platform (DIP) uit.

Grip, inzicht en actie

DIP biedt je altijd een actueel inzicht in bijvoorbeeld eigenaarschap, prestaties, toegankelijkheid en locatie van de hosting van alle websites. Dit helpt je om snel deze, en nog veel meer kenmerken van al je websites te verhelderen. Michiel: ”Het werkt net als bij het dashboard van je auto: brandt daar een rood lampje, dan weet je dat je direct iets moet doen. DIP constateert bijvoorbeeld dat er een probleem is met een veiligheidscertificaat en laat dat realtime zien met een rode ‘lamp’. Door het gebruik van rode, oranje en groene ‘lampen’ zijn de prioriteiten dus meteen duidelijk.”

Digital Insights Platform

Voor grote en kleine organisaties

De functionaliteiten die DIP biedt zijn van toegevoegde waarde voor de klanten van SIM. Het is voor zowel grote als kleine organisaties interessant. Bij kleinere organisaties zijn vaak maar een paar mensen met beperkte tijd verantwoordelijk voor het beheer van diverse websites. Als je dan direct naar het hart van de informatie kunt voor een goed overzicht scheelt dat veel tijd. Ook kan het platform handvatten bieden voor onze consultants bij het adviseren van een gemeente. Maar dat kan alleen als de klant de informatie deelt met SIM. In principe heeft SIM geen toegang tot het platform.

 

Wat doet DIP voor jou?

  • Het brengt al je websites in kaart
  • Het helpt je bij jouw digital governance
  • Het controleert of websites voldoen aan regels en wetten
  • Het bespaart je veel tijd

Wil je zien hoe DIP jouw werk simpeler maakt?

Vraag hier de demo aan

development