ISO certificering

Het onafhankelijke geaccrediteerde auditbureau DNV heeft SIM gecertificeerd voor ISO 9001:2015 en ISO/IEC 27001:2022. SIM beschikt over een geïntegreerd managementsysteem dat voldoet aan de eisen die aan beide normen gesteld worden. Met dit managementsysteem beheert SIM de kwaliteits- en informatiebeveiliginsaspecten van haar bedrijfsvoering en voldoet hiermee aan alle relevante wettelijke, zakelijke en contractuele veiligheidsverplichtingen.

SIM is de eerste frontoffice leverancier voor lokale en regionale overheden die gecertificeerd is voor beide normen!

ISO 27001 Informatiebeveiliging

ISO/IEC 27001:2022 is een internationale standaard die eisen specificeert voor het vaststellen, implementeren, uitvoeren, controleren, beoordelen en bijhouden van een Information Security Management Systeem (ISMS). Dit met de focus op het continu managen, beheren en verbeteren van informatiebeveiliging risico’s.

ISO 9001 Kwaliteitsmanagement

ISO 9001:2015 is de internationale norm waarin eisen worden gesteld aan het kwaliteitsmanagement systeem. Belangrijke onderwerpen zijn het kwaliteitsbeleid, procesmanagement, klantgerichtheid en het continu verbeteren hiervan. Door volgens ISO 9001 te werken, wordt de geleverde kwaliteit gewaarborgd en kan een verhoogde klanttevredenheid worden gerealiseerd. Ook blijkt eruit dat SIM voldoet aan relevante wet- en regelgeving en dat klanttevredenheid hoog in het vaandel staat.

Scope van certificering

De scope waarop SIM is gecertificeerd is als volgt: “Het ontwikkelen, verkopen, implementeren, hosten en beheren van webapplicaties.”

Contact

Heb je vragen over informatiebeveiliging of de certificeringen van SIM, dan kun je contact opnemen met Emiel Duinisveld, Chief Information Security Officer. Bij Emiel kun je ook de certificaten en de bijbehorende Verklaring van Toepasselijkheid opvragen via deze link.

Neem contact op

Logo ISO 9001
Logo ISO / IEC 27001

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Ons team staat met veel plezier voor je klaar om je te helpen met alle vragen en uitdagingen rondom de online dienstverlening van jouw organisatie.

Neem contact met ons op

SIMgroep, De keuze van meer dan 180 lokale overheden