Wat is SIM datagedreven werken?

Alle overheden hebben minimaal een statistiekprogramma dat het websitegedrag bijhoudt, maar maken niet optimaal gebruik van de gegevens die dit oplevert. Data kunnen je helpen om de online dienstverlening van je organisatie te verbeteren. Maar hoe werkt dat en waar moet je op letten?

Met data gedreven werken weet je in 5 dagen hoe je op structurele basis waarde uit data kunt halen. Het helpt je om richting te geven aan de optimalisatie van je dienstverlening.

Meer weten?

Onze consultant vertelt graag wat de mogelijkheden zijn voor jouw organisatie.

Neem contact met ons op

Het traject in vogelvlucht

  1. To do: Kick-off en opstellen dashboard

    In een dagdeel maken we kennis en kijken we naar welke bronnen van data we kunnen raadplegen. Wat is nou echt van belang om te meten en analyseren voor het optimaliseren van online dienstverlening? 

  2. To do: Analyseren gegevens projectdag 1, 2 en 3

    Tijdens deze dagen gaan we aan de slag met het opgestelde data dashboard. Wat valt ons op aan de data? Welke concrete verbeteringen kunnen we samen bedenken aan de hand van de dataset?

  3. To do: Evaluatie en borging

    Tijdens dit dagdeel kijken we terug op de projectdagen. Wat hebben we hiervan geleerd? Daarnaast maken we samen een plan om ervoor te zorgen dat datagedreven werken een vast onderdeel gaat worden van het werkproces.

Meer weten?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van data gedreven werken in jouw organisatie?

Neem contact met ons op