SIM, Finalist en Open Social ontwikkelen Office365-koppeling voor Drupal in het OpenSocial-platform

De partijen zijn samen verantwoordelijk voor de eerste koppeling wereldwijd op dit niveau.

I prefer an English version

De drie Nederlandse softwarespecialisten SIM, Finalist en Open Social hebben samen een Office365-koppeling voor het Open Social-platform ontwikkeld. De softwarespecialisten spelen hiermee in op de behoefte van Nederlandse overheden, en stellen zo ook hun kennis, ervaring en techniek wereldwijd beschikbaar aan de Drupal community, de open source software waarop het Open Social-platform gebouwd is.

In Nederland zetten veel lokale overheden het Open Social-platform in voor intranet- en participatieoplossingen. Met de Office365-koppeling speelt SIM in op de behoefte van die overheden om het zakelijk samenwerken via Microsoft 365 eenvoudig te integreren met het sociaal samenwerken via SIM Open Social. Op deze manier kunnen gebruikers samenwerken aan documenten, informatie delen via Teams-groepen, chatsessies, mail- en agenda-activiteiten eenvoudig opstarten, lezen en actief volgen.

Ook de Drupal Community had oren naar een Office 365-koppeling, omdat de integratie van Office365 in Drupal ook voor veel andere sectoren zeer nuttig kan zijn. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk in een Drupal-intranet relevante informatie uit MS Teams te laden. “Door onze koppeling kun je vanuit je onderwerpen en berichten op een tijdlijn op het platform eenvoudig naar documenten en entries in Office linken zonder dat de rechten, rollen en autorisaties verloren gaan. En dat is niet alleen gemakkelijk voor de eindgebruiker, maar zelfs een absolute voorwaarde voor een CISO,” aldus Roelof Schram, Directeur Intranet en Participatie bij SIM

Samenwerken

De drie Nederlandse softwarespecialisten Finalist, SIM en Open Social hebben de handen ineengeslagen en de Office365-koppeling mogelijk gemaakt. Nadat de functionele behoeften uitgewerkt waren op basis van de input van een klantengroep van zo’n 10 overheden en een adviesbureau uit de overheidsmarkt, hebben de drie partijen budget en capaciteit bij elkaar gebracht. SIM en Finalist hebben de ontwikkeling van de koppeling voor hun rekening genomen, en vervolgens is Open Social aangehaakt om de koppeling in het platform te activeren.

Jasper Van Schelven, Business Unit Manager bij Finalist: “Dit is de kracht van de open source community. We zoeken het gemeenschappelijke belang en laten dat zwaarder wegen dan mogelijke concurrentieoverwegingen. Dat bleek de basis voor een mooie samenwerking, die we hopelijk ook nog naar andere sectoren kunnen doortrekken.”

Roelof Schram, Directeur Intranet en Participatie bij SIM: “De samenwerking zorgt voor versterking van het huidige aanbod met een krachtige integratie met de Microsoft 365 app. We hebben dit op het sociaal intranetplatform op de juiste manier weten te bundelen. Hiermee creëer je een gepersonaliseerde en overzichtelijke oplossing. Samen hebben we meer draagkracht en het bereik om overheden een dedicated platform te bieden met alle gewenste functionaliteiten en koppelingen waar zij elkaar sneller online vinden, ongeacht de locatie.”

Verder is de code vrij beschikbaar voor de open source community.

Uitrol

Het concept is al uitgerold bij de twee organisaties die de koppeling naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 in productie nemen. “Open Social en SIM zijn al bijna twee jaar actieve partners en werken samen om online community- en intranetoplossingen te bieden aan gemeenten en bestuursorganen in Nederland. SIM voegt unieke sectorexpertise toe aan onze samenwerking, waardoor we Open Social kunnen positioneren als een krachtig platform voor digitale transformatie met geïntegreerde communicatie- en samenwerkingstools zoals Microsoft 365,” aldus Taco Potze, oprichter en CEO van Open Social.

SIM is officieel eigenaar van de module in Open Social en biedt die op haar marktplaats aan in samenwerking met Open Social. Finalist heeft het recht de module voor haar op Drupal gebaseerde Digitale Werkomgeving in te zetten, en kan bovendien professionele support bieden. Verder is de code vrij beschikbaar voor de open source community.

Over Finalist

Finalist creëert moderne digitale ervaringen voor belangrijke levensfasen. De 90 hoogopgeleide collega’s werken met passie aan moderne en gebruikersvriendelijke websites, portals, applicatie-integratie en maatwerk applicaties voor meer dan 1.000.000 eindgebruikers in Nederland. Eindgebruikers voor organisaties in de markten zorg, woningcorporaties, onderwijs, media en non-profit, waar een schat aan domeindomeinkennis is opgebouwd. Finalist onafhankelijk in technologiekeuzes en omarmt het de open standaard als geen ander. 

Over SIM

SIM, actief in de Benelux en Dutch Caribbean, ondersteunt ruim 20 jaar lokale overheden met websites, sociale intranetten en andere online diensten. Met de digitale dienstverlening maakt SIM het voor miljoenen mensen iedere dag makkelijker om hun zaken met de overheid online te regelen. Al meer dan 180 klanten, waaronder gemeenten, provincies en waterschappen, werken met een of meerdere oplossingen van SIM. 

 SIM, gevestigd in Rotterdam, telt 70 medewerkers en is onderdeel van Conxillium, een groep van IT-bedrijven die zich heeft gespecialiseerd in hoogwaardige software voor een betrouwbare en klantvriendelijke lokale overheid.

About Open Social

Open Social is a top-tier SaaS company based in Amsterdam and Enschede, The Netherlands. Open Social is specialized in online community and membership management solutions. We have mastered the art of sharing, serving some of the biggest international NGOs as clients, including the UN, Greenpeace and Pachamama Alliance, and having won several international awards.

Open Social places sharing at the heart of everything we do. Because sharing is what makes a group of individuals turn into a community. As people share their goals, their innovations, their knowledge and stories, they become a unified community that can change the world. That is why we say Open Social is #MadeToShare

Vragen?

Heb je vragen over SIM Open Social en de Office365-koppeling? Roelof staat klaar om al jouw vragen te beantwoorden. 

Contact