Vandaag de dag willen veel klanten minimaal mogelijkheden voor interactie, kennis delen, groepen en een makkelijke manier om elkaar te vinden in hun intranetomgeving. Met SIM Open Social hebben wij een laagdrempelige, makkelijk te implementeren intranetomgeving voor klanten in huis.  

“Het SIMintra is na jaren gebruik qua technologie verouderd”, vertelt Roelof Schram, Product & Business Development Manager. “Er kan nu zo veel meer en de vraag naar meer mogelijkheden ligt er ook bij onze klanten. Met SIM Open Social kunnen we beter inspelen op die vraag. Het is een goede overstap naar wat je minimaal wilt in een intranetomgeving.  Ben je meer op zoek naar een digitale online werkplekomgeving, dan zul je eerder uitkomen bij Embrace. Zo bieden we twee hele mooie intranetoplossingen.”

Voorbeelden uit de praktijk

De eerste mooie voorbeelden van SIM Open Social zijn in gebruik bij gemeente Noordwijk, Waterschap Rivierenland.

SIM Open Social voldoet uiteraard aan enkele belangrijke voorwaarden binnen overheden. We lichten er een paar uit.

Veilig open

SIM Open Social heeft door SIMiam een scheiding tussen de beheer- en gebruikersinterface. Dit geldt ook voor restricted ip. Dus je social intranet is wel open voor je eigen organisatie, maar is niet bereikbaar voor de buitenwereld. Dat is een belangrijke voorwaarde voor privacy en security.

Toegankelijk

De basis van SIM Open Social is Drupal, net als SIMsite powered by Drupal. Dit heeft als voordeel dat het beheer er hetzelfde uitziet. Beide platformen werken straks met het thema Claro in de beheeromgeving dat wereldwijd wordt ondersteund. Daarnaast betekent het ook dat SIM Open Social in de basis voldoet aan de eisen rondom digitale toegankelijkheid. Roelof: “Er zijn nog details te finetunen. Denk dan bijvoorbeeld aan de helptekst bij de zoekmachine. Een voorleesmachine kan deze nog niet zien en dus niet voorlezen hoe de zoekfunctie werkt.” Wat alle issues zijn, kun je zien op de community site drupal.org.

Verbindingen

Roelof: “Met de feedback van onze klanten ontwikkelen we SIM Open Social verder. Zo zijn we samen met gemeente Noordwijk aan het onderzoeken of een verbinding met Office 365 apps een toegevoegde waarde kan zijn. Binnen een groep kun je al documenten uploaden/delen, alleen kun je nog niet samenwerken in hetzelfde (bron)bestand omdat er geen koppeling is met office applicaties. Binnen SIM Open Social willen we zoveel mogelijk aanhaken bij de structuur van een organisatie door koppelingen mits dat ook echt een meerwaarde heeft.”

Lees hier verder waarom een social intranet een toegevoegde waarde is voor je organisatie.

Andere ontwikkelingen

Elk kwartaal geeft Roelof een update van ontwikkelingen binnen SIM Open Social doormiddel van een video. Wil je ook op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze mailing. 

Aanmelden

Laatste nieuws

Wil je meer weten over SIM Open Social?

Neem contact op