Nadat SIM en FRMWRK in juni dit jaar al de Nederlandse Splash Award wonnen, werden ze op 28 oktober ook internationaal met de eerste prijs beloond. In de Zuiderkerk van Amsterdam reikte de jury de eerste prijs uit aan het succesvolle Drupal-project SIMsite powered by Drupal. Met SIMsite helpt SIM lokale overheden om in korte tijd hun online dienstverlening aanzienlijk te verbeteren

Jeroen Brakel, Directeur Productmanagement & Support bij SIM: “Deze internationale erkenning is een extra bevestiging dat we met ons platform de juiste keuzes hebben gemaakt. We hebben nu een duurzame oplossing voor de toekomst. Dankzij het Drupal-platform zijn we wendbaarder, sneller en beter up-to-date. Zo kunnen we al onze energie steken in het verrijken van het platform en het zo nog beter maken voor onze opdrachtgevers.”

Twan Meijerink, Product Owner SIMsite powered by Drupal bij SIM: “Onze ruim 18 jaar ervaring in de gemeentelijke markt, samen met de Drupal-kennis van FRMWRK, leverde dit prachtige resultaat op. Gezamenlijk hebben we toegewerkt naar dit prachtige resultaat: een Drupal CMS met een zogenaamde “ontkoppelde” website, gemaakt in React. Vooral het loskoppelen van de website gaf ons de kans om elk onderdeel de juiste aandacht te geven. Het eindresultaat is ogenschijnlijk complex, maar eigenlijk heel simpel en doelgericht. Dat is de kracht.”

SIMsite powered by Drupal maakt het miljoenen mensen simpeler online
SIMsite powered by Drupal is een online platform voor lokale overheden, zoals gemeenten en waterschappen. Gemeenten hebben gemiddeld zo'n 250 producten en diensten die burgers steeds vaker online aanvragen of kopen. SIM maakt het eenvoudig voor lokale overheden om hun online diensten te optimaliseren, zonder een enorme investering in tijd of geld. Zo functioneren websites van overheden aanzienlijk beter en worden miljoenen burgers en ambtenaren beter geholpen. Inmiddels zijn al 36 instanties aangesloten op het platform en gaan er nog eens 17 binnenkort gebruik van maken, waaronder een groot aantal Waterschappen.

Samenwerking als succesfactor
Het Drupal CMS van SIM is bijzonder om zijn snelheid en eenvoud. Een overheidsorganisatie kan er in slechts 10 weken een nieuwe website op hebben draaien, volgens de wensen van alle belanghebbenden. FRMWRK ontwikkelde de achterkant, SIM de voorkant. In nauwe samenwerking met elkaar. Het resultaat? De voorkant is vriendelijk voor gebruikers in alle lagen van de bevolking, de achterkant is flexibel in te richten volgens de wensen en eisen van lokale overheden. Ronald van Rooijen, Managing Partner van FRMWRK: “Deze prijs is de bevestiging van een succesvolle samenwerking. In nog geen 9 maanden toonden we agile aan dat we met de snelheid van Drupal het bestaande systeem van SIM, dat al 10 jaar dienst deed, konden vervangen. Onze developers werkten nauw samen met die van SIM om te komen tot de prijswinnende oplossing waarmee al heel veel gemeenten snel hun online dienstverlening wisten te verbeteren.” Jelle den Butter, Lead Developer Drupal van FRMWRK: “Het is mooi om nu ook van de internationale community erkenning te krijgen voor het platform. Een bevestiging dat we de juiste keuzes hebben gemaakt en een beloning voor de goede samenwerking met SIM. We stonden altijd open voor elkaars ideeën en kennis en ontwikkelden het platform zo echt samen, wat ervoor heeft gezorgd dat we deze goede oplossing konden neerzetten.”

De internationale Drupal Splash Awards
In Amsterdam vond dit jaar de tweede editie van de International Splash Awards plaats, tegelijk met DrupalCon - het grootste event voor de Drupal community. Zo’n tweehonderd deelnemers die met Drupal werken bezochten de prijsuitreiking. Meer dan 75 cases uit 13 landen werden ingezonden in tien categorieën. In de categorie Government & Public Services won SIM van de volgende concurrenten.

  • Bodensee Schiffsbetriebe (BSB)
  • The Portuguese Ministry of National Defense
  • The City of Ghent
  • Finnish National Agency for Education ​​​​​​​
  • Danish Municipality Lyngby Taarbaek ​​​​​​​

Naast de twee prijzen van Drupal, noteerde het project zelfs een derde plaats in de overall ranking van ‘Website van het Jaar’. Lees hier meer over de nominatie en Drupal Splash Award Nederland.​