Maximaal impact maken en je digitale dienstverlening nog beter voor het voetlicht brengen.  Met SIMsite powered by Drupal bieden we onze klanten die mogelijkheid. Inmiddels zijn al ruim 50 klanten van SIM overgestapt naar dit platform. Waarom is het zo geschikt voor lokale overheden? En hoe weet je of het iets is voor jouw organisatie?

“Wat we vaak zien in het beslisproces van een nieuw content management systeem is dat de keuze voor open source, een nieuwe moderne omgeving met gemakkelijk beheer  en voldoen aan de toegankelijkheidseisen doorslaggevend zijn. SIMsite powered by Drupal voldoet aan deze eisen. En heeft nog meer toegevoegde waarde voor onze klanten”, licht Pierro Baas, commercieel directeur, toe. “In SIMsite powered by Drupal is het standaard mogelijk content (wijzigingen) te plannen op datum en tijdstip. Ook bevat het platform meerdere homepages, zodat je daarmee informatie kunt integreren die voorheen bij SIMsite 3 een externe subsite opleverde. En nog een andere mooie feature: in SIMsite powered by Drupal zijn meer dan 100 CSS variabelen beschikbaar, waarmee je per omgeving zelf de stylesheets van de website beheert en de look & feel kunt aanpassen.”

Verder groeien

“Met SIMsite powered by Drupal kun je als lokale overheid verder groeien in de nieuwe ontwikkelingen. Het is gebaseerd op het open source platform Drupal. Een wereldwijde actieve community werkt voortdurend aan nieuwe modules en features. Je bent dan ook verzekerd van continue doorontwikkeling. Een voorbeeld is meertaligheid. Er zijn verschillende componenten die we hiervoor kunnen kiezen en configureren. Zo kunnen we een versnelling realiseren.

Daarnaast  zijn wij bij SIM zeer ervaren in de begeleiding en ondersteuning van lokale overheden op het gebied van digitale dienstverlening. We kunnen je op alle facetten zorgen uit handen nemen, bijvoorbeeld door te testen waar je website verbetering nodig heeft om aan de toegankelijkheideisen te voldoen. We kennen de wensen en eisen die spelen bij bijvoorbeeld gemeentes, provincies en waterschappen. Onze implementatietrajecten zijn dan ook overzichtelijk. De sitekick is inmiddels door veel klanten geroemd.”

Als een speer

Voor gemeente  Middelburg en gemeente Huizen mag SIM nu de nieuwe website op SIMsite powered by Drupal realiseren. Pierro: “De implementatie is inmiddels gestart en we ontvangen positieve geluiden. ‘We gaan als een speer’ , vertelden ze bij gemeente Huizen. Een nieuwe website inrichten geeft de betrokken teams energie. Iedereen kijkt opnieuw naar de website. De huidige website is vaak verouderd, een goed moment om de inrichting opnieuw te bekijken en de content op te schonen. Ook zien veel klanten de nieuwe website als een kans om alles op te frissen met een moderne look & feel. Het beheer van SIMsite Drupal is heel gebruiksvriendelijk, dus ook daar zit vaak winst.”


Actieplan helpt je kiezen

Klanten die nog een ouder platform gebruiken, bijvoorbeeld SIMsite 3 of die overwegen een nieuw CMS aan te schaffen kunnen SIM inschakelen. Pierro: “We kunnen je helpen bij het kiezen om over te stappen. Samen met jullie nemen we alle mogelijke scenario’s door en bekijken we wat de aandachtspunten zijn. Stel je hebt een applicatie draaien op SIMsite 3 en je wilt overstappen? Dan nemen we dat mee in het plan en laten zien wat dat betekent. Zo ligt er een goed fundament waarop je een keuze kunt maken. 

Ben je nieuwsgierig geworden wat een overstap voor jou zou betekenen?

Neem contact met ons op