Pagina opties

Websites Hoeksche Waardse gemeenten gebruiksvriendelijker dan ooit!

SIM heeft onlangs een bijzonder project met het samenwerkingsverband ISHW doorlopen. Doelstelling van dit project was het harmoniseren van de websites van de 5 ISHW gemeenten. Daarnaast was het belangrijk om betere aansluiting te vinden bij de behoeften van de bezoeker en om persoonlijkere dienstverlening toe te passen op de websites.

Dit heeft geresulteerd in een prachtig resultaat waarin SIM binnen 10 weken de volgende 5 websites heeft opgeleverd:

Daarnaast hebben alle vijf de gemeenten in dit traject ook de overstap gemaakt naar het gezamenlijke CMS van ISHW.

Verantwoordelijk bestuurder burgemeester Jan Luteijn van de gemeente Cromstrijen was zeer te spreken over de professionele en vlotte manier waarop de vijf websites in tien weken tijd uit de grond zijn gestampt. ,,Het is mooi om te zien dat zowel inwoners, medewerkers als instanties intensief met elkaar hebben samengewerkt in dit traject. En bijvoorbeeld inwoners model hebben gestaan voor de foto’s op de websites.”

Ook gemeentesecretaris van Strijen, Marko Does, was zeer tevreden over het eindresultaat. Het van buiten naar binnen denken, de toptaken-structuur en de vraaggerichte opzet hebben ervoor gezorgd dat de nieuwe websites geen communicatiemiddel meer is, zoals vroeger, maar onderdeel is geworden van het moderne dienstverleningsconcept bij de gemeenten. ,,Je kunt langs verschillende wegen, snel en eenvoudig de juiste informatie vinden. De website is strak, overzichtelijk en zakelijk. En qua inhoud staat er niets teveel op, maar alleen die informatie waarnaar inwoners op zoek zijn.”

Bijzondere highlights:

  • Het aantal pagina’s en zoekresultaten is met bijna 70% teruggebracht tot de kern.
  • De website van de gemeente Korendijk is van 255 naar 108 pagina's gegaan.
  • Oud-Beijerland had voorheen gemiddeld 2,5 acties via een mobiel apparaat, dit is inmiddels gestegen naar 4,2.
  • Het totaal aantal zoekresultaten is van circa 3000 naar 1000 teruggebracht, wat de snelheid enorm ten goede komt.