Pagina opties

Urk kiest voor SIM én drupal 8

Samen voor een betere online dienstverlening.

Qua oppervlakte de kleinste gemeente van de provincie Flevoland, maar qua ambities is daar niets van te merken. Bijna 17 jaar geleden was de gemeente Urk één van de eerste gemeenten die SIM mocht gaan ondersteunen met het ontwikkelen van hun website. Nu, in 2018 geeft Urk opnieuw het vertrouwen aan SIM. Samen gaan we het voor de inwoners en ondernemers van Urk makkelijker maken hun zaken met de gemeente online te regelen.

Klantbeleving staat centraal

Door de jaren heen is de dienstverlening uitgebreid en de samenwerking tussen de gemeente Urk en SIM verstevigd. Dit resulteerde eind juni in een aanbestedingsaanvraag voor het bouwen van een toekomstbestendige basiswebsite. Hierin stond laagdrempelige, toegankelijke dienstverlening en de klantbeleving centraal. Achter de coulissen was het van belang dat de beheer inspanning van het webteam in Urk zo minimaal mogelijk is. En dat de gemeente Urk flexibel is in het aanpassen van de website.

Marianne Heida, communicatieadviseur van de gemeente Urk: “De visie voor onze nieuwe website is dat onze burgers snel zaken kunnen vinden en hun diensten en producten eenvoudig regelen op een  toegankelijke wijze. De nieuwe oplossing moet ook goed beheersbaar en schaalbaar zijn. Daarnaast zoekt de gemeente Urk een partner met een toekomstgerichte visie met voldoende ervaring binnen de lokale overheid. Dat vonden we in SIM.”

Toekomstbestendige oplossingen

SIM ontwikkelt oplossingen op het gebied van online dienstverlening die toekomstbestendig én flexibel genoeg zijn om stapsgewijs mee te groeien. Zo zijn we op dit moment bezig met het uitrollen van de nieuwe SIMsite met Drupal 8 als technische motor. Samen met een groep enthousiaste klanten wordt dit ontwikkeld. Twan Meijerink, productmanager binnen SIM vertelt: “SIM heeft voor Drupal 8 gekozen door het open source karakter welke grote voordelen biedt op het gebied van doorontwikkeling van features. Het is een volwassen CMS welke zich reeds heeft bewezen in overheidsland. Het heeft een moderne uitstraling en is zeer gebruiksvriendelijk. Daarnaast is het tevens de nieuwste en meest moderne versie van Drupal, waarin de laatste vernieuwingen verwerkt zijn.”

Open source: Drupal 8

De nieuwe vormgeving in combinatie met Drupal 8 biedt talloze mogelijkheden om de digitale dienstverlening naar een hoger plan te tillen. De bijbehorende analyse tool ‘SIManalytics’, meet het gebruik en brengt mogelijke knelpunten in de klantreis van de bezoekers in kaart.  Ook wordt samen met de gemeente de digitale situatie in kaart gebracht. Deze dient als vertrekpunt voor een gedegen stappenplan richting de toekomst. Dit stappenplan wordt vervolgens door de relatiebeheerders en consultants een aantal keer per jaar getoetst aan de wensen en behoeften van de gemeente. Om zo een continue optimalisering te laten plaatsvinden.

De nieuwe website van Urk is vanaf 29 januari 2019 te zien via www.urk.nl

Wil je meer weten over SIMsite op Drupal 8? Neem contact met ons op via 010-2175333 of bel de relatiebeheerder voor het maken van een afspraak voor een verkennend gesprek en/of demo.