Pagina opties

Nieuwe website voor Ooststellingwerf

Gemeente Ooststellingwerf heeft voor de nieuwe vormgeving van hun website samen met SIM een pilotproject gedraaid met de nieuwe template Flex 10. Een gebruiksvriendelijke template die veel ruimte biedt aan een eigen identiteit en persoonlijke tone-of-voice.

'We vinden het erg belangrijk om te vernieuwen', aldus wethouder Engbert van Esch. 'Deze website is gebaseerd op de nieuwste ontwikkelingen en inzichten. Maar vooral, de basis van de website is wat de gebruikers van de website graag willen.'
 

Vraag het de expert


Om te weten wat de gebruikers van de website willen, heeft de gemeente gesproken met inwoners, raadsleden, adviesgroepen en dorpsbelangen. Twee van de dingen die daaruit kwamen, waren dat de zoekfunctie beter kon en de teksten korter en eenvoudiger. SIM is met deze waardevolle input aan de slag gegaan en heeft de zoekfunctionaliteit verbeterd. Daarbij zijn bijna alle teksten ingekort en herschreven in begrijpelijke taal. Ook de menustructuur is gemaakt met input van diegene die onbewust expert zijn: de gebruikers van de website van de gemeente Ooststellingwerf.

SIM is bovendien nog een stap verder gegaan en heeft onderzocht hoe de gemeente online een persoonlijke beleving kan creëren. Hieruit zijn zeven uitgangspunten ontstaan:

  • Gebruiksvriendelijk
  • Relevant
  • Interactie
  • Persoonlijk
  • Transparant
  • Identiteit
  • Proactief

Dit zijn de kernwaarden die de basis vormen voor het nieuwe template Flex 10; een totaal nieuw dienstverleningsconcept voor (lokale) overheden.

Persoonlijke touch door foto's met de inwoners zelf

De gemeente Ooststellingwerf heeft voor een bijzondere aanpak gekozen om het beeldmateriaal voor de website te maken. Op de facebookpagina van de gemeente en lokale krant werd een oproep geplaatst waarin aan de inwoners werd gevraagd of ze model willen staan voor de nieuwe website. Behalve dat de inwoners als beloning een mooie foto van zichzelf ontvingen, kregen ze ook een bedankje in de vorm van een VVV-bon. Dit leverde wel 300 reacties op (!) en heeft geleid tot mooie, authentieke foto's. Zie de foto's op onder andere de pagina's verhuizen, trouwen en paspoort.

Onze SIMmers deden verslag bij de feestelijke livegang van deze website. Bekijk hier de video van de consultants Ben Bemelmans en Lieke Dekker.

Meer informatie?

Benieuwd hoe andere Flex10 websites eruit zien? Neem een kijkje bij OoststellingwerfCromstrijen en Delfzijl. Wil je meer weten? Frank van de Vinne vertelt je graag meer over onze aanpak binnen de Nederlandse gemeenten. Vul het onderstaande formulier in en hij neemt zo spoedig mogelijk contact met je op.