Pagina opties

Digitalisering Parlement Aruba

Op Aruba hebben we voor het parlement de website mogen leveren (www.parlamento.aw). De website is in 2010 uitgebreid met live audio- en videoverslagen en een koppeling naar hun document management systeem.

Op deze manier wordt informatie automatisch gepubliceerd en wordt er geen dubbel werk verricht. Naast het volgen van de live uitzendingen via de website of mobiele telefoon, kunnen burgers tijdens de uitzending een vraag sturen naar de parlementariër die op dat moment aan het woord is.

In 2013 is de volgende fase van de implementatie gestart. Waarbij de website van een vernieuwde vormgeving is voorzien, en daarnaast ook een nieuw extranet is opgezet.

Via de website zijn de openbare vergaderingen live te volgen en tevens op een later tijdstip terug te kijken. Ook zijn er per vergadering bijbehorende statenstukken te downloaden en is de algemene informatie over het parlement en de leden gepubliceerd. Het extranet is een afgeschermd gedeelte en bedoelt voor Statenleden. Via het extranet hebben de leden toegang tot alle nodige documenten, hetgeen mogelijk maakt dat leden tijd- en plaats onafhankelijk kunnen werken en ook papierloos.

De officiële lancering vond plaats op 4 maart 2014.