Pagina opties

Volwassen & nieuw CMS: Drupal 8

Op 4 februari 2018 is SIM officieel volwassen geworden. In het jaar 2000 stonden we aan het begin van dit grote avontuur en inmiddels zijn we alweer 18 jaar onderweg. Het online landschap van de overheid heeft in deze periode ook een ongekende vlucht gemaakt. Van ‘de website als verzamelplek van informatie’ naar interactieve en persoonlijke portalen, digitale postbussen, apps, sociale media, formulieren en relevante content op maat.

Wat dat betreft hebben we een enorme sprong gemaakt. Als je 18 wordt, heb je dromen en wil je levensdoelen gaan verwezenlijken. Ook bij SIM is dit het geval. Samen met een aantal teamleden hebben we onze wensen en ambities voor onze klanten, elkaar en het bedrijf samengevat in deze video. Dit zijn zaken die we willen waarmaken en we werken er samen met jou hard aan dit te bereiken.

Flex 10: nieuwste template voor lokale overheden

Vorig jaar hebben we al een voorschot op deze toekomst genomen. Met een team van productmanagers, ontwikkelaars, UX-designers en consultants hebben we onderzocht hoe we actuele technologie- en markttrends kunnen vertalen naar een nieuwe template voor overheidswebsites. We hebben dit gecombineerd met de kennis van onze klanten en onze eigen marktinzichten, wat heeft geresulteerd in de nieuwste template voor (lokale) overheden: Flex 10. Deze nieuwe template biedt veel plek voor een eigen identiteit en persoonlijke tone-of-voice, is simpel in gebruik. Natuurlijk bevat de oplossing slimme integraties met specifieke modules voor lokale overheden. Benieuwd hoe dat eruitziet? Kijk eens op de website van de gemeente Cromstrijen of Delfzijl.

Door het ontwikkelen, implementeren en verbeteren van onze templates, zijn wij ervan overtuigd dat we de toegevoegde waarde aan de voorkant van de website realiseren. De gebruikerservaring bepaalt hierbij voor een groot deel de impact van de digitale dienstverlening voor burgers en bedrijven.


Ultiem gebruiksgemak met Drupal 8

Ook zijn we dit jaar begonnen met het vernieuwen van ons CMS SIMsite. Om een zo groot mogelijke impact aan de voorkant te maken, is het essentieel dat redacteuren het beste gereedschap in handen hebben. We zetten hier een volledig nieuwe koers in en hebben gekozen voor Drupal 8 als basis voor ons nieuwe CMS. Dit doen we omdat het CMS steeds meer commodity is geworden. Het verschil in online dienstverlening wordt niet gemaakt door de techniek van een CMS, maar door de wijze waarop je deze toepast en vertaalt naar slimme oplossingen. Drupal 8 is gebruiksvriendelijk, rijk aan functionaliteiten en heeft een moderne uitstraling. Dagelijks werken wereldwijd tienduizenden programmeurs in de Drupal community om dit CMS elk dag beter en rijker te maken. Continue innovatie is hiermee gegarandeerd. Wij zorgen voor een herkenbare, veilige en gebruiksvriendelijke interface, ontwikkeld door onze eigen UX-specialisten in samenwerking met onze pilot-klanten.

Op dit moment zitten we in de eerste productiefase. Na het afronden van de pilots komt de oplossing voor onze gehele markt beschikbaar. We verwachten dat de eerste klanten dit najaar ons nieuwe CMS en de bijbehorende vernieuwde template gaan gebruiken.

Wil je nu al beginnen met het vernieuwen van je website? Dat kan! Je kunt namelijk nu al instappen op de Flex10 template. Wij zorgen ervoor dat je met behoud van de nieuwe website en content, straks snel en zorgeloos overstapt naar het nieuwe SIMsite CMS. Je accountmanager kan je hier alles over vertellen. Of bezoek één van onze regiosessies in april (meer informatie volgt binnenkort).


Iedere dag dichter bij onze toekomstdroom

Deze 18 jaar waren gaaf en bijzonder, maar we zijn nog lang niet klaar met onze missie. Meer dan ooit gaan we het samen met jou voor miljoenen Nederlanders iedere dag weer makkelijker maken om hun zaken met de overheid digitaal te regelen!

Terwijl we de verjaardagskaarsjes uitblazen, wensen wij dat we samen heel oud mogen worden en willen we je bedanken voor je vertrouwen en loyaliteit. We waarderen de samenwerking enorm en zullen er iedere dag hard voor werken om een stukje dichter bij onze toekomstdroom te komen: een en simpele en excellente (digitale) dienstverlening voor alle burgers en bedrijven van Nederland.


Namens het hele team, hartelijk dank.

Groet,

Frank de Goede