Pagina opties

SIMgroep en Gemeente Huizen sluiten samenwerkingsovereenkomst

Op maandag 16 oktober heeft de Gemeente Huizen, als eerste gemeente van Nederland, een samenwerkingsovereenkomst gesloten met SIMgroep; dé marktleider op het gebied van frontoffice oplossingen voor de e-overheid. De aanleiding hiervoor zijn de alsmaar hoger wordende verwachtingen op het gebied van digitale dienstverlening. Niet alleen door burgers en bedrijven, maar ook vanuit de overheid die de digitale dienstverlening hoog op de agenda heeft staan. Daarnaast is het verbeteren van de online dienstverlening de doelstelling die de gemeente Huizen zichzelf heeft opgelegd om aan die verwachtingen te kunnen voldoen.

Het voor miljoenen burgers makkelijker maken overheidszaken digitaal te regelen, dat is de missie van SIMgroep. Wat kan er beter? En hoe kunnen gemeenten ondersteund worden bij het digitaliseren van producten en services, om zo de kwaliteit van de dienstverlening te verhogen en toekomstproof te worden? Om toonaangevend te blijven op dit gebied is samenwerking noodzakelijk. Samenwerking intern, maar vooral ook met externe partners. 

Hierin hebben de gemeente Huizen en SIMgroep elkaar gevonden. Beide partijen erkennen en voelen een gezamenlijke verantwoordelijkheid bij de implementatie, het beheer en het onderhoud van automatiseringsprojecten, -producten en probleemoplossingen. In de samenwerking gaan beide partijen op zoek naar goede voorbeelden die vervolgens gedeeld kunnen worden andere overheden.

“In het verleden hebben we al veel van elkaar kunnen leren. De gemeente Huizen is een ambitieuze gemeente die het verbeteren van de dienstverlening als één van de prioriteiten heeft gesteld. Daarnaast is het voor SIM essentieel de werkzaamheden en uitdagingen binnen een gemeente te goed begrijpen. Wij zijn dan ook zeer verheugd om de samenwerking te bekrachtigen met deze overeenkomst, zodat we in de toekomst de digitale dienstverlening nog verder kunnen optimaliseren,” aldus Frank de Goede, directeur SIMgroep. 

Bert Bannink manager Bestuur, Burgerzaken en Ondersteuning van de gemeente Huizen: “SIMgroep heeft ons in het verleden altijd goed ondersteund bij onze digitale dienstverleningsprojecten. Daarnaast gaan de ontwikkelingen in de IT zo snel, dat het voor ons onmogelijk is om altijd ‘up-to-date’ te blijven van de trends en technologische mogelijkheden. Met deze samenwerking kunnen we wederzijds slagen maken in het vergemakkelijken van online zaken regelen met de gemeente.”

De overeenkomst gaat op maandag 16 oktober in en zal in eerste instantie tot eind 2018 duren. Door middel van evaluaties wordt de kwaliteit van de samenwerking in beeld gebracht en indien aan de orde, verbeterpunten afgesproken.