Pagina opties

SIM voetbalt voor Leprastichting

De jaarlijkse titanenstrijd tussen het Nederlands burgemeester elftal en de voetballers van SIM stond weer op het programma.

Op het prachtige sportcomplex van VV Kethel werden de toeschouwers getrakteerd op een waar voetbal spektakel. Waar SIM goed aan de wedstrijd begon en al snel op voorsprong kwam, was de wedstrijd bij lange na nog niet gespeeld. De burgemeesters kwamen goed uit de rust en wisten de spanning in de wedstrijd nog behoorlijk terug te brengen.

De comeback mocht helaas niet baten, en het was SIM die uiteindelijk met een spectaculaire 8-5 overwinning van het veld af stapte. Een mooie zonnige zondag voor onze spelers, maar toch zeker ook voor de Leprastichting.

Dit goede doel werkt al sinds 1967 aan een wereld zonder lepra en uitsluiting als gevolg van handicaps. Dit doen zij door vroege opsporing, behandeling en revalidatie van leprapatiënten, zodat ze weer gewoon kunnen deelnemen aan de maatschappij.

Voor onze spelers maakte deze achterliggende gedachte het duel van afgelopen zondag nog specialer. Ook dit jaar hebben we namens SIM weer een mooi bedrag van € 1500,- voor dit goede doel opgehaald. Namens Frank de Goede werd deze cheque persoonlijk uitgereikt. Voor de Leprastichting biedt dit weer nieuwe kansen en voor SIM erg bijzonder om zo ons steentje bij te dragen. Ook dank aan de gemeente Schiedam voor de hulp bij de organisatie van dit event.