Pagina opties

SIM heeft een nieuw klantportaal

Het nieuwe klantportaal van SIM is online. De naam MijnSIM blijft hetzelfde, maar heeft een compleet andere uitstraling en nieuwe functionaliteiten. MijnSIM maakt het mogelijk jou beter op de hoogte houden van openstaande meldingen en verzoeken bij SIMsupport. 

Hieronder vind je de uitleg voor het gebruik van het kennisportaal, of bekijk de instructievideo van Richard van Service en Support via deze link.

In 2 stappen online

1. De inlognaam is veranderd en aangepast naar jouw e-mailadres. Kies bij de eerste keer inloggen voor ‘Wachtwoord vergeten’ en vul je e-mailadres in. 
2. Je ontvangt een e-mail met een nieuw wachtwoord. Klik in de mail op de link, wijzig je wachtwoord en je klantportal staat klaar!
 

Melding indienen

Om een nieuwe melding in te dienen klik je op de knop ‘Melding indienen’. Vervolgens kies je het type wat het beste bij de vraag of het verzoek past. Wanneer je niet zeker bent welke optie je moet kiezen, kun je het beste gebruik maken van de optie vraag of verzoek.
 

Melding inzien

Om de meldingen in te zien klik je op de knop ‘Mijn meldingen’.
 

Kennissysteem

Een uitgebreide handleiding van ons nieuwe klantportaal vind je binnenkort in het kennissysteem. De knop naar het ‘kennissysteem’ staat op de startpagina van het klantportaal.
 

Mocht je vragen of opmerkingen hebben, of wil je meer weten over MijnSIM? Laat het ons weten via 010-2175335 of support@simgroep.nl.