Pagina opties

SIM genomineerd voor internationale Drupal Splash Award

Het nieuwe CMS van SIM 'SIMsite Drupal', is genomineerd voor de International Splash Awards 2019. Eerder dit jaar wonnen we de Nederlandse Splash Award samen met FRMWRK voor deze oplossing. Eind oktober weten we of we deze prestigieuze prijs ook binnenslepen!

Van de duizenden Drupal projecten wereldwijd zijn er in de categorie Government & Public services slechts zes projecten genomineerd voor deze prestigieuze Drupal Award. Dit zijn naast SIMsite Drupal o.a. het Ministerie van Defensie van Portugal, 'Visit Ghent' en het Finse 'National Agency for Education'. 

Twan Meijerink, product owner bij SIM is blij verrast met deze nominatie: "Wij zijn ontzettend trots op het CMS welke wij samen met FRMWRK én onze klanten de afgelopen periode hebben ontwikkeld. Dat dit nu ook internationale aandacht krijgt is de kers op de taart."

De genomineerden worden beoordeeld op diverse criteria. Dit zijn o.a. 'Community Value' (waarde die het project aan de Drupal community teruggeeft) , 'Design & UX', kwaliteit, innovativiteit en technologie. De International Splash Awards uitreiking vindt plaats tijdens de DrupalCon Amsterdam op 28 oktober 2019.

Wat maakt het Drupal CMS van SIM speciaal? Het voorziet in de behoefte van veel lokale overheden om een ​​nieuwe website te bouwen die de online dienstverlening enorm verbetert, met een beperkt budget en in een veel kortere tijd dan normaal. In slechts 10 weken heeft een gemeente bijvoorbeeld een geheel nieuwe website, volgens de wensen van alle belanghebbenden. 

Daarnaast is het een vereiste dat alle websites die SIM samen met de klant worden ontwikkeld, zeer gebruiksvriendelijk zijn. Bovendien heeft elke website verschillende functies nodig. Voor inhoudsbeheer, voor formulieren, voor zoekmachines, voor analyses. Dit vereist een flexibele oplossing.

Roelof Schram, Product & Business Development Manager bij SIM: "Ons nieuwe CMS is aan de voorkant geschikt voor gebruikers in alle lagen van de bevolking. De achterkant hebben we op basis van de wensen en eisen van de webmasters bij lokale overheden aangepast. Met als uitgangspunt om het simpel te maken. Dat maakte dit proces uniek."

Nieuwsgierig naar één van onze projecten? Lees hier de ervaring van de gemeente Roerdalen

Of bekijk hier de video van onze pilotklant tijdens de ontwikkeling van SIMsite Drupal; de gemeente Krimpenerwaard.