Pagina opties

SIM en Connectis slaan de handen ineen

Lokale overheden hebben nu één aanspreekpunt voor digitale dienstverlening

Rotterdam, 17 september 2019 – Customer Identity & Access specialist Connectis en softwareleverancier SIM gaan een strategische samenwerking aan. Lokale overheden kunnen hun digitale dienstverlening voortaan als een totaalpakket afnemen bij SIM, inclusief de koppelingen met online identificatiemiddelen zoals eHerkenning, eIDAS, DigiD en iDIN. Hierdoor hebben gezamenlijke klanten van SIM en Connectis vanaf nu één contract en één aanspreekpunt.

SIM levert onder andere websites, online formulieren en mijnomgevingen voor gemeenten, provincies en waterschappen, zodat burgers en ondernemers hun zaken met de overheid eenvoudig online kunnen regelen. Voor de ontsluiting van de digitale dienstverlening via bijvoorbeeld eHerkenning moesten lokale overheden voorheen nog wel apart een contract afsluiten met een eHerkenningsmakelaar.

Eén aanspreekpunt

Het partnership tussen Connectis en SIM maakt aan die situatie een einde. Lokale overheden die hun digitale dienstverlening afnemen bij SIM hoeven voortaan niet meer zelf te schakelen met een eHerkenningsmakelaar en andere identity providers. SIM regelt met Connectis dat de digitale diensten via de gewenste identityproviders worden ontsloten en stuurt één factuur voor de totale dienstverlening.

De gezamenlijke klanten van SIM en Connectis kunnen bovendien eenvoudig toegang krijgen tot de uitgebreide functionaliteiten van de Connectis Identity Broker. Dit geldt ook voor klanten van SIM die nu al de makelaarsdiensten voor eHerkenning bij Connectis afnemen. Met het identity & access platform kunnen ze eenvoudig meerdere inlogmiddelen, zoals DigiD, eHerkenning, eIDAS en iDIN ondersteunen en beheren via MyConnectis, het beheerportaal van Connectis. De Connectis Identity Broker maakt ook de ontsluiting van de digitale dienstverlening via mobiele apps een stuk eenvoudiger.

Voorbereid op de WDO

“Met deze samenwerking sorteren we voor op de Wet digitale overheid”, zegt Jeroen de Bruijn, chief commercial officer bij Connectis. “Als de WDO in 2020 eenmaal van kracht is, wordt het voor gemeenten en andere publieke organisaties verplicht om twee manieren van inloggen te faciliteren. Ze moeten dan de toegelaten inlogmiddelen ondersteunen, wat voor een enorme complexiteit kan zorgen.”

Via MyConnectis is ieder nieuw middel eenvoudig te koppelen aan de dienstverlening. MyConnectis biedt meer handige functionaliteiten. De Bruijn: “Statistieken en bijvoorbeeld de status van certificaten zijn snel in te zien via MyConnectis. Als iets niet werkt, is dit vaak te herleiden tot verlopen certificaten. In MyConnectis komt deze oorzaak direct aan het licht, zonder tussenkomst van een helpdesk. Overheden zijn hierdoor meer in regie.”

Belangrijke stap vooruit

“De samenwerking met Connectis biedt onze klanten veel voordelen”, zegt Frank van de Vinne Commercieel Directeur SIM. “Onze specialismen worden nog verder met elkaar geïntegreerd. Dit zorgt voor een stabielere infrastructuur waarmee het bovendien eenvoudiger wordt om nieuwe functionaliteiten te omarmen. Ook op het gebied van beheer zetten we een belangrijke stap vooruit.”

Over Connectis

Connectis verbindt organisaties, consumenten en landen met oplossingen voor online identity and access management. Ons platform maakt het mogelijk dat gebruikers van online dienstverleners inloggen met DigiD, eHerkenning, iDIN, eIDAS, social logins en vele andere inlogmiddelen. Meer dan 350 organisaties maken gebruik van de Connectis Identity Broker voor het authenticeren van miljoenen gebruikers. Ruim 50.000 organisaties maken gebruik van onze software en eHerkenningsmiddelen om veilig in te loggen bij publieke en private dienstverleners. Connectis is opgericht in 2008 en sinds 2017 zijn we onderdeel van SIDN.

Over SIM

SIM maakt het voor miljoenen inwoners en ondernemers iedere dag weer makkelijker om hun zaken met de overheid online te regelen. Of het nu is met een persoonlijk internet portaal, de website, social intranet of een andere digitale oplossing; het is onze ambitie om met passie en jarenlange kennis voor alle (lokale) overheidsorganisaties een optimale online dienstverlening te realiseren. Bij SIM streven we ernaar om met slimme innovaties het zakendoen met de overheid nóg meer online, persoonlijker en dichter bij burgers en ondernemers te organiseren. Het doel is om dit zo simpel mogelijk te maken. SIM is opgericht in 2000 en sinds 2019 onderdeel van Conxillium.