Pagina opties

SIM brengt zeven waterschappen verder op de digitale snelweg

Met het winnen van de CMS 3.0 aanbesteding vanuit Het Waterschapshuis mag SIM maar liefst zeven nieuwe klanten tegelijk verwelkomen. Doelstelling van de aanbesteding is het verbeteren van de digitale dienstverlening van de deelnemende waterschappen die onder Het Waterschapshuis vallen. Het Waterschapshuis coördineert dit project en voor deze organisatie wordt ook een nieuwe website neergezet. Daarmee is SIM in één klap een van de marktleiders op dit gebied geworden. Commercieel directeur Frank van de Vinne is vanzelfsprekend heel trots op dit resultaat: “Het beoordelingsteam was vooral onder de indruk van onze visie op de toekomst, die we dankzij onze ervaringen in het verleden kunnen waarmaken.”

Menukaart

Volgens Frank gaan de waterschappen via de samenwerking met SIM ‘nieuwe stappen zetten op de digitale snelweg’. “Dankzij onze bewezen track record met het verder helpen van lokale overheden op online gebied hebben we inmiddels een waardevolle basis qua kennis en ervaring. Daarop kunnen we nu verder bouwen en samen met de waterschappen nieuw terrein winnen.” Naar aanleiding van de aanbesteding ontwikkelde SIM een menukaart waarvan de waterschappen naar eigen wens en behoefte producten en diensten kunnen afnemen. “We gaan in ieder geval aan alle partijen een nieuwe website leveren. Daarnaast zijn allerlei extra online aspecten mogelijk, zoals intelligente e-formulieren om stapsgewijs aanvragen in te dienen, of een persoonlijke ‘Mijn Waterschapsomgeving’.

ICT-ambities

Tijdens de gesprekken met Het Waterschapshuis kwamen twee specifieke aandachtspunten naar voren: betere, persoonlijke online communicatie met inwoners en ondernemers en de veranderingen die op stapel staan vanuit de komende Omgevingswet die naar verwachting in 2021 ingaat. “Iedereen in Nederland is zich waarschijnlijk wel bewust van het belang van de waterschappen, maar toch weten maar weinig mensen wat ze precies doen, of waarom ze zelfstandige organisaties zijn”, aldus Frank. “Daarom willen ze digitaal beter zichtbaar zijn. Zeker ook omdat door de Omgevingswet het proces van vergunningverlening anders en vooral soepeler wordt.. Daarom zochten ze een goede partner om mee te denken, te ontwikkelen en te groeien in hun ICT- ambities en dat is dus SIM geworden. Gezamenlijk zetten we de waterschappen beter op de kaart.”

Het Waterschapshuis

Het Waterschapshuis is de regie- en uitvoeringsorganisatie voor de 21 waterschappen op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. Dit overkoepelend orgaan bevordert de samenwerking op het gebied van ICT tussen de waterschappen en de andere overheden die actief zijn in de watersector.


Klantcase Het Waterschapshuis

Benieuwd naar resultaten en voortgang van dit project? Download hier de klantcase.
Of lees meer over onze innovatie samen met het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Waterinspiratiedag 2020

Op maandag 26 oktober vindt de eerste Waterinspiratiedag plaats. Wil je meer weten of je direct inschrijven? Meld je hier aan.