Pagina opties

Managementboek van het jaar nominatie!

Het boek ‘Van Buiten naar Binnen’ komt in aanmerking voor de prestigieuze titel ‘Managementboek van het jaar’. Vandaag publiceerde Managementboek de longlist voor de verkiezing waarvan de winnaar bekend zal worden gemaakt tijdens het Managementboekengala op 19 april.

Van Buiten naar Binnen
 In het boek ‘Van Buiten naar Binnen, klantcontact en interactie in het publieke domein’, delen Frank de Goede, David Kok en Ewoud de Voogd hun visie op klantcontact en interactie met de overheid. Zij verkennen wat de inwoner nu eigenlijk wil van de overheid. Wat zijn de ontwikkelingen rond dienstverlening, communicatie en participatie? Wat zou de visie op weg naar 2025 moeten zijn? Het boek beschrijft niet alleen de trends en theorie, maar is uitgewerkt en doorspekt met concrete tips en trucs voor alle strategen, beleidsmakers en communicatie experts binnen de (lokale) overheid.

Criteria van de jury
Alle managementboeken die zijn verschenen in de periode van 1 januari 2017 tot 1 januari 2018 en zijn toegevoegd aan het assortiment van Managementboek.nl dingen mee voor de verkiezing van het Managementboek van het Jaar 2018. Vanuit deze lijst is de longlist samengesteld door de jury. De jury heeft al deze boeken gelezen en beoordeeld op basis van de volgende criteria:

  • Praktisch: is het een boek met handige tips of is de vertaalslag naar de praktijk makkelijk te maken?
  • Actualiteit: is het onderwerp ‘hot' of meer van alle tijden?
  • Originaliteit: is het echt vernieuwend of een frisse invalshoek of biedt het weinig nieuws.
  • Leesbaarheid: is de schrijfstijl vlot en uitnodigend of lastig om doorheen te komen?
  • Bestendigheid: is het een onderwerp dat de komende drie jaar relevant blijft?
  • Onderbouwing: is er een gedegen literatuurlijst toegevoegd of verwerkt in de hoofdstukken?
  • Verzorging: is er voldoende aandacht besteedt aan indeling, kleurgebruik en beeldmateriaal?

Op het blog van managementboek.nl delen de juryleden hun ervaringen en benoemen zij welke trends er te zien zijn, hoe zij lezen en wat hen daarbij opvalt.

16e editie
De eerste verkiezing van het Managementboek van het Jaar vond plaats in 2003. Sinds 2004 wordt het jaarlijkse Managementboekengala georganiseerd. Tijdens deze feestelijke avond komen auteurs, uitgevers en lezers van boeken bij elkaar en wordt de prijs van Managementboek van het Jaar uitgereikt. De winnaar ontvangt een bronzen beeld, ontworpen door beeldhouwster Riky van Lint. De verkiezing van het Managementboek van het Jaar is een initiatief van Managementboek en vindt dit jaar voor de 16e keer plaats. Op 27 maart wordt de shortlist bekend gemaakt met de 5 genomineerden voor het Managementboek van het Jaar 2018.

Nieuwsgierig naar de complete longlist? Bekijk hem hier.