Pagina opties

Laat je inspireren tijdens het KCC Congres op 11 oktober!

Op donderdag 11 oktober vindt het KCC Congres plaats in Bussum.

Deze dag zal in het teken staan van klantcontact en brengt diverse disciplines samen: enerzijds door het brengen van inspirerende visies, anderzijds door het delen van uitdagingen, praktijkervaringen en oplossingen. Overheidsorganisaties zijn volop bezig met het op orde brengen van klant- contact. We zien een ontwikkeling richting pro-actief klantcontact, het aanbrengen van meer sturing en datagedreven werken. De samenwerking of zelfs integratie met de afdelingen dienstverlening, communicatie en participatie is daarbij onontbeerlijk. Initiatieven rondom burgerparticipatie en ‘van buiten naar binnen’ werken worden steeds meer gesteund. Hoe geven we handen en voeten aan deze veranderingen? Wat doen we om de klantervaring te verbeteren? Hoe laten we afdelingen samenwerken of integreren? Welke keuzes maken we in het door ontwikkelen van het KCC en e-dienstverlening? We bekijken klantcontact in bredere zin: dienstverlening, communicatie en participatie!

Frank de Goede, directeur van SIM, zal samen met Ed Pronk, Senior KCC gemeente Beverwijk, aanwezig zijn om tijdens een sessie hun visie te delen. Frank zal aan het woord zijn over zijn “Van Buiten naar Binnen” visie en Ed zal meer vertellen over hoe het KCC van Beverwijk met bestaande bouwstenen en slimme inzichten haar inwoners beter bedient.

Ben je benieuwd naar de visies en ontwikkelingen rondom KCC en wil je dit congres niet missen? Wij nodigen je persoonlijk uit! Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar social@simgroep.nl. Vervolgens ontvang je van ons een kortingscode en betaal je voor deelname € 245,-. Én vind je het leuk om een collega met je mee te nemen? Dan betaald diegene slechts € 147,50.

Benieuwd naar het programma en de verdere sprekers? Kijk voor meer informatie op: https://www.kcc-congres.nl/.

We hopen je te zien op 11 oktober!