Pagina opties

Nieuws

 • Samenwerking Open Social en SIM biedt meerwaarde aan overheden

  (07-04-2020)

  “Mogelijkheden voor social intranet en burgerparticipatieplatform ineen”  

 • Welkom Pierro Baas!

  (26-03-2020)

  Per 1 maart 2020 hebben we onze nieuwe commercieel directeur mogen verwelkomen. 

 • SIM en FRMWRK winnen internationale Drupal Splash Award 2019

  (29-10-2019)

  Nadat SIM en FRMWRK in juni dit jaar al de Nederlandse Splash Award wonnen, werden ze op 28 oktober ook internationaal met de eerste prijs beloond. In de Zuiderkerk van Amsterdam reikte de jury de eerste prijs uit aan het succesvolle Drupal-project SIMsite Drupal. Met SIMsite helpt SIM lokale overheden om in korte tijd hun online dienstverlening aanzienlijk te verbeteren

 • SIM genomineerd voor internationale Drupal Splash Award

  (24-10-2019)

  Het nieuwe CMS van SIM 'SIMsite Drupal', is genomineerd voor de International Splash Awards 2019. Eerder dit jaar wonnen we de Nederlandse Splash Award samen met FRMWRK voor deze oplossing. Eind oktober weten we of we deze prestigieuze prijs ook binnenslepen!

 • SIM en Connectis slaan de handen ineen

  (17-09-2019)

  Lokale overheden hebben nu één aanspreekpunt voor digitale dienstverlening

 • SIM wint Drupal Splash Award!

  (28-06-2019)

  SIM is samen met hun partner FRMWRK uitgeroepen tot beste Drupal project van het jaar in de categorie 'Overheid' tijdens de lustrumeditie van de Splash Awards.

 • SIM brengt zeven waterschappen verder op de digitale snelweg

  (13-06-2019)

  Met het winnen van de CMS 3.0 aanbesteding vanuit Het Waterschapshuis mag SIM maar liefst zeven nieuwe klanten tegelijk verwelkomen. Doelstelling van de aanbesteding is het verbeteren van de digitale dienstverlening van de deelnemende waterschappen die onder Het Waterschapshuis vallen. Het Waterschapshuis coördineert dit project en voor deze organisatie wordt ook een nieuwe website neergezet. Daarmee is SIM in één klap een van de marktleiders op dit gebied geworden. Commercieel directeur Frank van de Vinne is vanzelfsprekend heel trots op dit resultaat: “Het beoordelingsteam was vooral onder de indruk van onze visie op de toekomst, die we dankzij onze ervaringen in het verleden kunnen waarmaken.”

 • Nudging de gemeenteraad LIVE

  (06-05-2019)

  Het boek in de praktijk!

  Tijdens Nudging de gemeenteraad LIVE delen vakspecialisten de laatste inzichten en ‘best practices’ hoe je met raadscommunicatie kunt aansluiten op wat er ‘buiten’ leeft.

 • Edwin van Kersbergen nieuwe directeur Projecten & Consultancy SIM

  (01-04-2019)

  Edwin van Kersbergen is per 1 april 2019 de nieuwe directeur Projecten & Consultancy van SIM. Hij volgt Mike de Ruiter op, die als ZZP’er bij de verzekeringstak van ABN-AMRO aan de slag gaat.

 • SIM helpt mee met verkiezingen

  (21-03-2019)

  Afdeling Service & Support en consultants van SIM dragen hun steentje bij tijdens verkiezingen op 20 maart!

 • SIM voetbalt voor Leprastichting

  (26-02-2019)

  De jaarlijkse titanenstrijd tussen het Nederlands burgemeester elftal en de voetballers van SIM stond weer op het programma.

 • Conxillium en SIM bundelen krachten!

  (01-02-2019)

  De lokale overheid staat de komende jaren voor een aanzienlijke uitdaging om verder te digitaliseren. Hiervoor zijn leveranciers nodig die zich volledig focussen op het vakgebied binnen de gemeente, waterschap, provincie, etc. Die focus op expertise levert waarde en efficiency op voor de lokale overheden door applicaties die doen wat de ambtenaar verwacht en nodig heeft. Met als uitkomst een betere dienstverlening voor de burger.

 • Nudging de gemeenteraad

  (12-12-2018)

  Een nieuw boek van David Kok uitgegeven door SIM!

 • eIDAS in actie bij SaBeWa Zeeland

  (06-11-2018)

  'We communiceren het liefst digitaal met onze klanten, maar daar heb je wel het juiste inlogmiddel voor nodig', stelt Jack Scheele, teamleider gegevensbeheer bij de belastingsamenwerking SaBeWa Zeeland.

 • Urk kiest voor SIM!

  (11-10-2018)

  Samen voor een betere online dienstverlening.

 • Nieuwe GEMMA standaard voor het prefillen van formulieren

  (11-10-2018)

  Stabieler, veiliger en sneller! 

 • Samen realiseren – samen organiseren

  (03-10-2018)

  De maatschappij staat midden in een digitale transformatie.

 • Laat je inspireren tijdens het KCC Congres op 11 oktober!

  (27-09-2018)

  Op donderdag 11 oktober vindt het KCC Congres plaats in Bussum.

 • Met SIM extra wauw-factor toevoegen aan ‘de mooiste dag’

  (27-09-2018)

  De trouwdag is bij uitstek een persoonlijk, emotioneel moment in een mensenleven. Niet direct een onderwerp waarbij de associatie met ICT wordt gemaakt dus. Dat slimme ideeën wel degelijk een verrijking kunnen zijn voor ‘de mooiste dag van je leven’, blijkt uit de succesvolle samenwerking tussen SIM en de gemeente Dongen. “Het is een onderwerp dat mensen nauw aan het hart ligt. Dan is het wel bijzonder om daar een extra wauw-factor aan toe te voegen”, aldus Veerle Ultee, Informatiemanager bij de gemeente Dongen.

 • Negen kansen die je nu moet pakken voor klantcontact en interactie

  (26-09-2018)

  Afgelopen jaren heeft de overheid echt hele mooie stappen gezet in online dienstverlening.

 • De gebruiker centraal bij gemeente Rotterdam

  (19-09-2018)

  Sinds december 2015 maken maar liefst 12.000 werknemers van gemeente Rotterdam gebruik van hun social intranet RIO. Hoe staan de zaken ervoor in 2018? We spraken Petra Berrevoets, adviseur corporate digitale media, al eerder over het verloop van het implementatietraject. Het interview hebben we uitgebreid met up to date informatie. Petra vertelt over welke doelen zijn behaald en hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen. Ook komen de toekomstplannen aan bod, want de ontwikkeling van de digitale werkplek staat nooit stil!

 • 4 tips voor de webprofessional binnen de gemeente

  (18-07-2018)

  Sinds 2007 werkt Marco Verweij als webprofessional bij de gemeente Noordwijk. Van oudsher is hij een echte techneut, maar al jaren ligt zijn passie bij de vraag: hoe kunnen we de dienstverlening van onze organisatie naar een hoger niveau brengen? Dat je hierbij zowel de externe als interne klant moet bedienen, is een feit. Maar hoe doe je dit zo optimaal mogelijk? Marco deelt vier essentiële tips!

 • SIM fietst mee met Prominententoer Montferland!

  (29-06-2018)

  Op zaterdag 23 juni vond de Prominententoer Montferland plaats. Als trotse sponsor van deze sportieve en uitdagende tour ging SIM samen met een groot aantal (oud) profwielrenners de uitdaging aan! 

 • SIM heeft ISO 27001 en 9001 certificering behaald!

  (05-06-2018)

  Het onafhankelijke auditbureau DNV-GL heeft SIM officieel gecertificeerd voor ISO 9001:2015 en ISO/IEC 27001:2013. SIM beschikt over een geïntegreerd managementsysteem dat voldoet aan de eisen die aan beide normen gesteld worden. Met dit managementsysteem beheert SIM de kwaliteits- en informatiebeveiliginsaspecten van haar bedrijfsvoering en voldoet hiermee aan alle relevante wettelijke, zakelijke en contractuele veiligheidsverplichtingen.

 • Gemeenteraadsverkiezingen 2018: wat gebeurde er online op de websites van gemeenten? 

  (28-03-2018)

  De gemeenteraadsverkiezingen zijn alweer een week geleden en had een ‘offline’ opkomst die net iets hoger lag dan vier jaar geleden. Maar wat gebeurde er online bij de Nederlandse gemeenten? SIM ging op onderzoek uit! 

 • Overheidswebsites steeds meer geraadpleegd

  (22-03-2018)

  Het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) zette op een rij hoe vaak er in 2017 naar sites van gemeenten en andere overheden werd gesurft en met welk doel. Er blijkt sprake van een toename in gebruik, waarbij hoogopgeleiden de sites twee keer zoveel bezoeken.

 • Managementboek van het jaar nominatie!

  (04-03-2018)

  Het boek ‘Van Buiten naar Binnen’ komt in aanmerking voor de prestigieuze titel ‘Managementboek van het jaar’. Vandaag publiceerde Managementboek de longlist voor de verkiezing waarvan de winnaar bekend zal worden gemaakt tijdens het Managementboekengala op 19 april.

 • SIM heeft een nieuw klantportaal

  (03-03-2018)

  Het nieuwe klantportaal van SIM is online. De naam MijnSIM blijft hetzelfde, maar heeft een compleet andere uitstraling en nieuwe functionaliteiten. MijnSIM maakt het mogelijk jou beter op de hoogte houden van openstaande meldingen en verzoeken bij SIMsupport. 

 • Volwassen & nieuw CMS: Drupal 8

  (04-02-2018)

  Op 4 februari 2018 is SIM officieel volwassen geworden. In het jaar 2000 stonden we aan het begin van dit grote avontuur en inmiddels zijn we alweer 18 jaar onderweg. Het online landschap van de overheid heeft in deze periode ook een ongekende vlucht gemaakt. Van ‘de website als verzamelplek van informatie’ naar interactieve en persoonlijke portalen, digitale postbussen, apps, sociale media, formulieren en relevante content op maat.

 • KCC Veere heeft de primeur met SIMkcs

  (30-01-2018)

  'Deze nieuwe oplossing gaat ons helpen een betere dienstverlening naar onze inwoners en ondernemers te realiseren'

 • De cookiewet wijzigt in 2018

  (15-11-2017)

  & dit zijn de gevolgen voor je website

 • Case eIDAS: Doet uw gemeente al zaken binnen de EU?

  (03-11-2017)

  Om aan de Europese wet- en regelgeving te blijven voldoen, zijn alle Nederlandse overheidsorganisaties verplicht om vóór 18 september 2018 eIDAS-proof zijn. Vanuit SIMgroep hebben we eIDAS al in een vroeg tijdig stadium omarmt om zo onze klanten de mogelijkheid te geven hiermee aan de slag te gaan en snel de eerste ervaringen op te kunnen doen. Inmiddels hebben we reeds voor 34 gemeenten de eIDAS authenticatie ingericht en zijn de eerste ervaringen positief.

 • Gemeente Breda digitaliseert met succes periodieke inkomstenverklaring

  (26-10-2017)

  Binnen gemeente Breda wordt maandelijks aan circa 800 inwoners, die een uitkering ontvangen op grond van de Participatiewet, IOAW of IOAZ, een formulier toegestuurd voor het opgeven van hun inkomsten en wijzigingen in uw leefsituatie.  Voor de betreffende inwoner is het essentieel dat dit proces eenvoudig en betrouwbaar verloopt omdat als niet wordt voldaan aan de informatieplicht dit gevolgen kan hebben voor zijn/haar uitkering.   

 • SIMgroep en Gemeente Huizen sluiten samenwerkingsovereenkomst

  (16-10-2017)

  Op maandag 16 oktober heeft de Gemeente Huizen, als eerste gemeente van Nederland, een samenwerkingsovereenkomst gesloten met SIMgroep; dé marktleider op het gebied van frontoffice oplossingen voor de e-overheid. De aanleiding hiervoor zijn de alsmaar hoger wordende verwachtingen op het gebied van digitale dienstverlening. Niet alleen door burgers en bedrijven, maar ook vanuit de overheid die de digitale dienstverlening hoog op de agenda heeft staan. Daarnaast is het verbeteren van de online dienstverlening de doelstelling die de gemeente Huizen zichzelf heeft opgelegd om aan die verwachtingen te kunnen voldoen.

 • Digitale toegang met Estse inlogmiddel in Wassenaar

  (05-07-2017)

  Nieuws van het eIDAS front! Het is vanaf nu mogelijk om met het Estse inlogmiddel ‘Digital Identity Card’ bij de gemeente Wassenaar in te loggen. Hierdoor worden publieke diensten, bijvoorbeeld het aanvragen van (parkeer)vergunningen, (geboorte)akten, uitkeringsspecificaties en subsidies, ook online toegankelijk voor burgers die beschikken over het Estse inlogmiddel. Een pilotproject van het Ministerie van Economische Zaken, gesubsidieerd door de Europese Commissie, maakt dit mogelijk.

 • SIMgroep partner van Cascadis

  (19-06-2017)

  SIMgroep heeft besloten de samenwerking met Cascadis een structureel karakter te geven. De marktleider in Nederland op het gebied van front- en midoffice oplossingen is nu partner van de beroepsvereniging. Op 14 juni hebben Robert van Vliet (bestuursvoorzitter Cascadis) en Frank van de Vinne (Commercieel directeur SIMgroep) het contract getekend.

 • Webinar terugkijken: Maak kennis met OBI4wan!

  (05-04-2017)

  In dit webinar geven we een demo van OBI4wan. We laten zien wat de mogelijkheden zijn van de online media monitor; dagelijks webcaren, berichten publiceren op zowel Facebook, Twitter als op LinkedIn, en bijvoorbeeld het maken van omgevingsanalyses over onderwerpen die online spelen. Met name de toepassing van de monitor in het dagelijkse werk bij het team Communicatie of bij het KCC staat centraal.

 • Gemeenten in 2025 - Klantcontact & Interactie

  (14-02-2017)

  Steeds meer gemeenten vertonen interesse in newsrooms. Voor een sessie bij de gemeente Utrecht waren er 200 aanmeldingen voor 40 plekken! Tegelijkertijd worstelen teamleiders en hoofden Communicatie van lokale overheden met hoe je de organisatie meer van buiten naar binnen kunt laten werken. En de online mogelijkheden om met inwoners, buurten en groepen belanghebbenden samen te werken groeien snel. Is een newsroom daar dan het antwoord op? Voor ons aanleiding om dat uit te zoeken.