Pagina opties

Nieuws

 • De gebruiker centraal bij gemeente Rotterdam

  (19-09-2018)

  Sinds december 2015 maken maar liefst 12.000 werknemers van gemeente Rotterdam gebruik van hun social intranet RIO. Hoe staan de zaken ervoor in 2018? We spraken Petra Berrevoets, adviseur corporate digitale media, al eerder over het verloop van het implementatietraject. Het interview hebben we uitgebreid met up to date informatie. Petra vertelt over welke doelen zijn behaald en hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen. Ook komen de toekomstplannen aan bod, want de ontwikkeling van de digitale werkplek staat nooit stil!

 • 4 tips voor de webprofessional binnen de gemeente

  (18-07-2018)

  Sinds 2007 werkt Marco Verweij als webprofessional bij de gemeente Noordwijk. Van oudsher is hij een echte techneut, maar al jaren ligt zijn passie bij de vraag: hoe kunnen we de dienstverlening van onze organisatie naar een hoger niveau brengen? Dat je hierbij zowel de externe als interne klant moet bedienen, is een feit. Maar hoe doe je dit zo optimaal mogelijk? Marco deelt vier essentiële tips!

 • SIM fietst mee met Prominententoer Montferland!

  (29-06-2018)

  Op zaterdag 23 juni vond de Prominententoer Montferland plaats. Als trotse sponsor van deze sportieve en uitdagende tour ging SIM samen met een groot aantal (oud) profwielrenners de uitdaging aan! 

 • SIM heeft ISO 27001 en 9001 certificering behaald!

  (05-06-2018)

  Het onafhankelijke auditbureau DNV-GL heeft SIM officieel gecertificeerd voor ISO 9001:2015 en ISO/IEC 27001:2013. SIM beschikt over een geïntegreerd managementsysteem dat voldoet aan de eisen die aan beide normen gesteld worden. Met dit managementsysteem beheert SIM de kwaliteits- en informatiebeveiliginsaspecten van haar bedrijfsvoering en voldoet hiermee aan alle relevante wettelijke, zakelijke en contractuele veiligheidsverplichtingen.

 • Regiosessies SIMmaakthetSimpel

  (01-05-2018)

  Op 10, 16, 19 en 24 april vonden onze regiosessies plaats. Vier volle dagen waarin we klanten mochten ontvangen in Eersel, Waddinxveen, Veere en Wolvega.

 • Gemeenteraadsverkiezingen 2018: wat gebeurde er online op de websites van gemeenten? 

  (28-03-2018)

  De gemeenteraadsverkiezingen zijn alweer een week geleden en had een ‘offline’ opkomst die net iets hoger lag dan vier jaar geleden. Maar wat gebeurde er online bij de Nederlandse gemeenten? SIM ging op onderzoek uit! 

 • Overheidswebsites steeds meer geraadpleegd

  (22-03-2018)

  Het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) zette op een rij hoe vaak er in 2017 naar sites van gemeenten en andere overheden werd gesurft en met welk doel. Er blijkt sprake van een toename in gebruik, waarbij hoogopgeleiden de sites twee keer zoveel bezoeken.

 • Managementboek van het jaar nominatie!

  (04-03-2018)

  Het boek ‘Van Buiten naar Binnen’ komt in aanmerking voor de prestigieuze titel ‘Managementboek van het jaar’. Vandaag publiceerde Managementboek de longlist voor de verkiezing waarvan de winnaar bekend zal worden gemaakt tijdens het Managementboekengala op 19 april.

 • SIM heeft een nieuw klantportaal

  (03-03-2018)

  Het nieuwe klantportaal van SIM is online. De naam MijnSIM blijft hetzelfde, maar heeft een compleet andere uitstraling en nieuwe functionaliteiten. MijnSIM maakt het mogelijk jou beter op de hoogte houden van openstaande meldingen en verzoeken bij SIMsupport. 

 • Volwassen & nieuw CMS: Drupal 8

  (04-02-2018)

  Op 4 februari 2018 is SIM officieel volwassen geworden. In het jaar 2000 stonden we aan het begin van dit grote avontuur en inmiddels zijn we alweer 18 jaar onderweg. Het online landschap van de overheid heeft in deze periode ook een ongekende vlucht gemaakt. Van ‘de website als verzamelplek van informatie’ naar interactieve en persoonlijke portalen, digitale postbussen, apps, sociale media, formulieren en relevante content op maat.

 • KCC Veere heeft de primeur met SIMkcs

  (30-01-2018)

  'Deze nieuwe oplossing gaat ons helpen een betere dienstverlening naar onze inwoners en ondernemers te realiseren'

 • Case eIDAS: Doet uw gemeente al zaken binnen de EU?

  (03-11-2017)

  Om aan de Europese wet- en regelgeving te blijven voldoen, zijn alle Nederlandse overheidsorganisaties verplicht om vóór 18 september 2018 eIDAS-proof zijn. Vanuit SIMgroep hebben we eIDAS al in een vroeg tijdig stadium omarmt om zo onze klanten de mogelijkheid te geven hiermee aan de slag te gaan en snel de eerste ervaringen op te kunnen doen. Inmiddels hebben we reeds voor 34 gemeenten de eIDAS authenticatie ingericht en zijn de eerste ervaringen positief.

 • Gemeente Breda digitaliseert met succes periodieke inkomstenverklaring

  (26-10-2017)

  Binnen gemeente Breda wordt maandelijks aan circa 800 inwoners, die een uitkering ontvangen op grond van de Participatiewet, IOAW of IOAZ, een formulier toegestuurd voor het opgeven van hun inkomsten en wijzigingen in uw leefsituatie.  Voor de betreffende inwoner is het essentieel dat dit proces eenvoudig en betrouwbaar verloopt omdat als niet wordt voldaan aan de informatieplicht dit gevolgen kan hebben voor zijn/haar uitkering.   

 • SIMgroep en Gemeente Huizen sluiten samenwerkingsovereenkomst

  (16-10-2017)

  Op maandag 16 oktober heeft de Gemeente Huizen, als eerste gemeente van Nederland, een samenwerkingsovereenkomst gesloten met SIMgroep; dé marktleider op het gebied van frontoffice oplossingen voor de e-overheid. De aanleiding hiervoor zijn de alsmaar hoger wordende verwachtingen op het gebied van digitale dienstverlening. Niet alleen door burgers en bedrijven, maar ook vanuit de overheid die de digitale dienstverlening hoog op de agenda heeft staan. Daarnaast is het verbeteren van de online dienstverlening de doelstelling die de gemeente Huizen zichzelf heeft opgelegd om aan die verwachtingen te kunnen voldoen.

 • Digitale toegang met Estse inlogmiddel in Wassenaar

  (05-07-2017)

  Nieuws van het eIDAS front! Het is vanaf nu mogelijk om met het Estse inlogmiddel ‘Digital Identity Card’ bij de gemeente Wassenaar in te loggen. Hierdoor worden publieke diensten, bijvoorbeeld het aanvragen van (parkeer)vergunningen, (geboorte)akten, uitkeringsspecificaties en subsidies, ook online toegankelijk voor burgers die beschikken over het Estse inlogmiddel. Een pilotproject van het Ministerie van Economische Zaken, gesubsidieerd door de Europese Commissie, maakt dit mogelijk.

 • SIMgroep partner van Cascadis

  (19-06-2017)

  SIMgroep heeft besloten de samenwerking met Cascadis een structureel karakter te geven. De marktleider in Nederland op het gebied van front- en midoffice oplossingen is nu partner van de beroepsvereniging. Op 14 juni hebben Robert van Vliet (bestuursvoorzitter Cascadis) en Frank van de Vinne (Commercieel directeur SIMgroep) het contract getekend.

 • Webinar terugkijken: Maak kennis met OBI4wan!

  (05-04-2017)

  In dit webinar geven we een demo van OBI4wan. We laten zien wat de mogelijkheden zijn van de online media monitor; dagelijks webcaren, berichten publiceren op zowel Facebook, Twitter als op LinkedIn, en bijvoorbeeld het maken van omgevingsanalyses over onderwerpen die online spelen. Met name de toepassing van de monitor in het dagelijkse werk bij het team Communicatie of bij het KCC staat centraal.

 • Gemeenten in 2025 - Klantcontact & Interactie

  (14-02-2017)

  Steeds meer gemeenten vertonen interesse in newsrooms. Voor een sessie bij de gemeente Utrecht waren er 200 aanmeldingen voor 40 plekken! Tegelijkertijd worstelen teamleiders en hoofden Communicatie van lokale overheden met hoe je de organisatie meer van buiten naar binnen kunt laten werken. En de online mogelijkheden om met inwoners, buurten en groepen belanghebbenden samen te werken groeien snel. Is een newsroom daar dan het antwoord op? Voor ons aanleiding om dat uit te zoeken.