Nog anderhalve maand tot de gemeenteraadsverkiezingen. Het organiseren ervan is als het stapelen van legoblokjes tot een compleet huis. Heeft jouw gemeente alle legoblokjes al op elkaar staan? De software en modules van Procura en SIM maken het huis compleet.

“Het organiseren van verkiezingen blijkt telkens weer een hele klus voor gemeentes merken wij,” vertelt Maarten van der Veer van Procura. “De te nemen stappen zijn grotendeels hetzelfde, toch is het geen knip-en-plakwerk van een vorig jaar. Soms moeten er last minute wijzigingen worden doorgevoerd, bijvoorbeeld door veranderingen in procedures, wet- en regelgeving of stembureauleden die uitvallen. De gemeente is de spil in het spel en moet dan ad-hoc allerlei dingen regelen om het voor elkaar te krijgen. Vrijwilligers en inwoners moeten open en transparant worden geïnformeerd. Hoe krijg je dat voor elkaar? Procura Verkiezingen, de MijnStembureau App en SIM verkiezingswebsite helpen dit proces zo makkelijk mogelijk te maken voor gemeentes en tijd te besparen.”

Nieuwe modules, meer overzicht

Veel gemeentes maken al gebruik van Procura Verkiezingen en kennen de voordelen ervan. Het is zo ingericht dat het veel werk uit handen neemt en je maar één bronbestand hoeft te onderhouden. Maarten: “Maar we blijven de software verder verbeteren en uitbreiden met nieuwe modules en mogelijkheden. Bijvoorbeeld als je nu een vrijwilliger hebt ingevoerd in het portaal, dan krijgt deze automatisch de vraag op welke dagen hij beschikbaar is. De gemeente kan de module verder zelf zo inrichten dat alle vormen van open en gesloten vragen kunnen worden gesteld, bijvoorbeeld wat een stembureaulid wil drinken/eten op het stembureau. En met de nieuwe koppeling naar de e-learning worden de vrijwilligers automatisch uitgenodigd voor de voorbereidende cursus die zij moeten volgen. Dit scheelt je als organisator veel tijd en je houdt veel makkelijker overzicht doordat je één bronbestand hebt.”

Communiceren vanuit een bron

De koppeling met de MijnStembureau App en de verkiezingswebsite kunnen gemeentes helpen bij het open en transparant communiceren met vrijwilligers en inwoners. De middelen kunnen allebei gegevens ophalen uit Procura Verkiezingen en weergeven in de app en/of website. Maarten: “Het grote voordeel hiervan is dat de informatie op alle middelen altijd actueel en hetzelfde is, omdat ze uit hetzelfde bronbestand lezen. De verkiezingswebsite bevat pre-filled informatie die aan alle wettelijke kaders voldoet. Alleen locatiespecifieke informatie en de huisstijl van de gemeente zijn zaken die nog naar wens hoeven worden ingericht. Zo hoef je niet elke keer opnieuw een hele website op te tuigen en iets te verzinnen om de uitslagen snel bekend te maken. Doordat Procura en SIM het samen hebben ontwikkeld sluiten de producten naadloos op elkaar aan en passen als legoblokjes op elkaar.” Maak nu nog snel het huis compleet en ervaar nog meer voordelen, zoals weergave van actuele drukte op de stembureaus, opkomstcijfers en meekijken via livestream met de presentatiemodule.

Benieuwd naar de nieuwe modules in Procura Verkiezingen, de MijnStembureau App of SIM verkiezingswebsite? We vertellen graag wat de mogelijkheden zijn.

Neem contact met ons op