Veere werkt met SIM Monitor Digitaal

Blok 1

4 diensten
47% aanvragen digitaal
45K besparing
55% succes ration

Logo gemeente Veere

De vraag

Hoe gaan we vanuit de Generieke Digitale Infrastructuur (GDI – programma 2020 Digicommissaris) niet alleen focus hebben op het afvinken van geïmplementeerde bouwstenen en aanwezigheid van technische componenten, maar juist focus hebben op het gebruik door burgers en bedrijven?

In de afgelopen jaren hebben we diverse investeringen gedaan in de digitale informatievoorziening en -dienstverlening. Maar hebben deze investeringen nu ook daadwerkelijk geleid tot de verwachte verbeteringen en besparingen? En, waar liggen onze verbetermogelijkheden op dit gebied?

De oplossing

Digitaliseren, optimaliseren en besparingen

SIM Monitor Digitaal, in combinatie met andere bronnen van informatie, zoals SIManalytics, levert gerichte informatie waarmee we kunnen sturen en onze (digitale) dienstverlening verder optimaliseren. Ook hebben we inzicht in de besparingen die we gerealiseerd hebben en de besparing die we nog kunnen realiseren met verdere digitalisering. Meten is weten.

Blok 2

Het resultaat

Efficiënt werken en inzicht in onze digitale dienstverlening

Gemeente Veere ziet voor de nabije toekomst het digitale kanaal als de belangrijkste manier om efficiënter te werken en bovenal de aansluiting bij de verwachtingen van de burgers en bedrijven van de gemeente te realiseren. Met de SIM Monitor Digitaal hebben zij een instrument in handen waarmee ze inzicht krijgen in onze digitale dienstverlening en waarvan ze zeker weten dat het waarde heeft. Zo is in een jaar tijd het percentage succesvol ingediende (succes ratio) verhuizingen gestegen van 21% naar 50%.

Nieuwsgierig naar wat SIM Monitor Digitaal voor u kan betekenen?

Bekijk de webinar!

Blok 3

“Veere zet in op meer en betere digitale dienstverlening; dit instrument geeft ons informatie om die ambitie te realiseren."

René Molenaar, wethouder dienstverlening bij gemeente Veere