Nuth aan de slag met SIMfeedback

Blok 1

+14 Actuele NPS
21 Aantal inhoudelijke reacties
6,6Gem klanttevredenheid
12 Promotors

De vraag

We willen een zo’n breed mogelijke groep benaderen die meedenkt over de continue verbetering van onze digitale dienstverlening

Reacties op onze website die we via onze telefonisten vernemen, via onze collega’s, maar ook de ‘harde’ websitestatistieken dragen er allemaal aan bij dat wij stap voor stap de website verder kunnen optimaliseren. Afhankelijk van bijvoorbeeld veelgestelde vragen via ons telefonisch kanaal, maar ook de veelgebruikte zoektermen op onze website kunnen we onze toptaken beter bepalen.

De oplossing

Laagdrempelig, snel en nuttig

De SIMfeedback knop is een laagdrempelige functionaliteit, waardoor bezoekers snel hun reactie kunnen achterlaten. Alhoewel wij zien dat er nog niet enorm veel gebruik gemaakt wordt van de feedbackknop (nu hebben wij het ook niet actief gepromoot), zijn er wel nuttige zaken naar voren gekomen die direct aan te passen zijn. Uiteraard moet je er rekening mee houden dat er niet alleen bruikbare opmerkingen binnenkomen, maar ook politiek getinte reacties waar je eigenlijk voor de verbetering van de website niets mee kunt. Maar elke reactie is er eentje!

Bekijk het resultaat!

Blok 2

Het resultaat

Direct actie ondernemen en zaken aanpakken en aanpassen

De feedbackknop wordt voor uiteenlopende zaken gebruikt. Van het melden dat er informatie gemist wordt op de website tot en met het melden dat een formulier niet goed werkt. Zo zit onze gemeente op dit moment bijvoorbeeld in een fusietraject met de gemeenten Onderbanken en Schinnen. Via de SIMfeedback kregen wij de vraag binnen ‘waarom er nog geen informatie over deze fusie op de website stond’. Dit hebben wij direct opgepakt en deze informatie geplaatst. Dat is dan ook het leuke aan deze feedback, je kunt direct actie hierop uitvoeren en zaken aanpakken en aanpassen.

Blok 3

“Het besef dat wij op de website vooral moeten aansluiten bij de zoektermen die bezoekers ook gebruiken is door de feedbackknop wel groot geworden.“

Webredactie, gemeente Nuth.