Druten live met nieuwe website

Blok 1

10 weken
20% meer digitale verhuizingen
200 minder zoekopdrachten
2 sessies met inwoners

Logo gemeente Druten

De vraag

Een nieuwe website die voldoet aan de laatste trends op het gebied van digitale dienstverlening.

Aan de hand van een toptakenonderzoek en websitestatistieken heeft gemeente Druten intern leuke gesprekken en goede discussies gevoerd over wat je nu eigenlijk als organisatie van een website verwacht. Het was eigenlijk voor iedereen al snel duidelijk dat de huidige vormgeving niet meer voldeed aan de wensen en ambities op het gebied van digitale dienstverlening.

De oplossing

Korte lijnen en intensieve samenwerking

Met de aanpak SIMsitekick hebben we ons 10 weken gericht op de nieuwe website. Er waren korte lijnen en er werd snel geschakeld. Je werkt intensief samen aan een leuk project, het enthousiasme is veelal wederzijds. Daarnaast houd je elkaar ook scherp door in een vaste periode samen aan hetzelfde te werken. 

Blok 2

Het resultaat

Nieuwe basis en daarna verder ontwikkelen

Een vernieuwde website die gericht is op de bezoekers en waarvoor zij naar de website komen. We zijn tevreden over het resultaat en hebben een nieuwe basis neergezet die we verder willen ontwikkelen. 

Bekijk het resultaat!

Blok 3

"Het is een sneltrein waar je in zit, maar er is focus en werkplezier. Daarnaast zijn we, niet onbelangrijk, ook tevreden over het voorlopige resultaat. We hebben een nieuwe basis neergezet die we verder willen ontwikkelen."

Marlies Lam, medewerker digitalisering bij gemeente Druten