Nieuws

 • Beverwijk en Veere aan de slag met SIMkcs

  De gemeente Beverwijk en Veere zijn de afgelopen periode begonnen met SIMkcs, de nieuwe klantcontact oplossing van SIMgroep. Beide organisaties zijn al betrokken bij de eerste ideevorming en zijn nu ook actief in de testfase, zodat het systeem op korte termijn in productie kan worden genomen.

  Lees verder
 • Aanbestedingen-stress in het zomerreces

  Elke zomer zie ik het opnieuw. Een groot aantal aanbestedingen die op de mat valt. Dit jaar was dat niet anders. En ja, dat geeft bij ons een behoorlijk gestress. Want niet alleen bij de lokale overheid is het reces, dat geldt bij ons natuurlijk evenzeer. De stress van aanbestedingen heeft voor mij eigenlijk nog een fundamentelere laag. Ik heb vaak het gevoel dat we elkaar onnodig heel moeilijk maken, en dat dit de kwaliteit van dienstverlening aan burgers en bedrijven uiteindelijk zeker niet ten goede komt.

  Lees verder
 • SIMgroep partner van Cascadis

  SIMgroep heeft besloten de samenwerking met Cascadis een structureel karakter te geven. De marktleider in Nederland op het gebied van front- en midoffice oplossingen is nu partner van de beroepsvereniging. Op 14 juni hebben Robert van Vliet (bestuursvoorzitter Cascadis) en Frank van de Vinne (Commercieel directeur SIMgroep) het contract getekend.

  Lees verder
 • SIMgroep steunt jarige Leprastichting

  De Leprastichting bestaat dit jaar 50 jaar en dat werd op woensdag 29 maart gevierd met een inspirerend debat over idealen. SIMgroep is via het Nederlands Burgemeesters Elftal (NBE) inmiddels al de nodige jaren verbonden als donateur van deze stichting. De afgelopen jaren heeft het NBE al een flink bedrag bij elkaar gevoetbald. Zij konden dan ook niet ontbreken op deze bijzonder dag.

  Lees verder
 • Webinar 'Het is tijd voor een afdeling Klantcontact en Interactie!'

  Veel gemeenten investeerden de afgelopen jaren stevig in de ontwikkeling van dienstverlening. In de vorm van toptaken-websites, slimme eFormulieren, de oprichting van een klantcontactcentrum, het organiseren van webcare, etc. Tegelijkertijd is de informatiehuishouding goed op orde gebracht met basisregistraties en zaaksystemen. De basis staat, maar zijn de prestaties nu echt al verbeterd?

  Lees verder
 • Blog: Dichtbij MijnOverheid – U bent aan zet!

  Begin deze maand was het weer in het nieuws. Burgers ondervinden problemen in het gebruik van MijnOverheid, de dienstverlening van overheden aan burgers staat onder druk. De Nationale ombudsman ontvangt steeds meer klachten over overheidsinstanties die digitaal berichten versturen. Daar waar we dus continu werken aan verbetering van de dienstverlening, lijken we er verder weg van te bewegen. Willen we dit doeltreffend oplossen, dan bent U aan zet. En wij doen met u mee.

  Lees verder
 • Digitale toegang met Estse inlogmiddel in Wassenaar

  Nieuws van het eIDAS front! Het is vanaf nu mogelijk om met het Estse inlogmiddel ‘Digital Identity Card’ bij de gemeente Wassenaar in te loggen. Hierdoor worden publieke diensten, bijvoorbeeld het aanvragen van (parkeer)vergunningen, (geboorte)akten, uitkeringsspecificaties en subsidies, ook online toegankelijk voor burgers die beschikken over het Estse inlogmiddel. Een pilotproject van het Ministerie van Economische Zaken, gesubsidieerd door de Europese Commissie, maakt dit mogelijk.

  Lees verder
 • Webinar terugkijken: Maak kennis met OBI4wan!

  In dit webinar geven we een demo van OBI4wan. We laten zien wat de mogelijkheden zijn van de online media monitor; dagelijks webcaren, berichten publiceren op zowel Facebook, Twitter als op LinkedIn, en bijvoorbeeld het maken van omgevingsanalyses over onderwerpen die online spelen. Met name de toepassing van de monitor in het dagelijkse werk bij het team Communicatie of bij het KCC staat centraal.

  Lees verder
 • Lokale overheid moet werken aan vertrouwen

  De gewone man heeft bijna geen vertrouwen meer in de politiek. Dat blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond in opdracht van Hart van Nederland in januari 2017. Het gat tussen politiek en inwoners lijkt daarmee groter dan ooit. Frank de Goede, David Kok en Ewoud de Voogd denken dat een belangrijk deel van de oplossing bij lokale overheden ligt: zij moeten hun dienstverlening, communicatie en participatiemogelijkheden verweven. En dat kan in een afdeling Klantcontact & Interactie. Alleen dan komen inwoners en de lokale overheid weer dichter bij elkaar. en kan het vertrouwen in die overheid weer gaan groeien.

  Lees verder