Gemeente Hellevoetsluis lanceerde eind februari een site voor het werven van nieuwe medewerkers. Nienke van ’t Klooster, projectleider bij de gemeente: “Met een vaste deadline en de goede procesbegeleiding van SIM realiseerden we deze langgekoesterde wens binnen afzienbare tijd. Het biedt ons meer mogelijkheden om te laten zien wie we zijn als werkgever, waar we voor staan.”  

Met de speciale website werkenbijhellevoetsluis.nl. kan de gemeente beter laten zien hoe werken bij gemeente Hellevoetsluis eruit ziet en welke maatschappelijke impact je als medewerker kunt hebben. Het is een project dat de teams communicatie en HR van de gemeente samen hebben opgepakt. Extern werden ze begeleidt door SIM. Nienke van ’t Klooster, projectleider bij de gemeente: “SIM heeft websites gebouwd voor buurgemeentes waar we veel mee samenwerken. Daarom hebben wij SIM, naast enkele andere partijen, gevraagd een voorstel te maken. Het plan van SIM kwam als beste uit de bus.”

Live binnen enkele weken

Gemeente Hellevoetsluis heeft gekozen voor de zogenaamde subsite van SIM. Dit is een volwaardige site met een aantal basisfunctionaliteiten, gebaseerd op Drupal. De site kan binnen enkele weken live zijn.  Nienke: “De werkwijze was voor ons even wennen. Aan het begin van het traject is de live datum bekend en de tussentijdse stappen ook. Dat is prettig, maar soms ook frustrerend. Het begint met wat je wel en wat je niet op de site gaat opnemen. Door de tijdsdruk moet je snel aangehaakt zijn en word je gedwongen keuzes te maken. Marc van Tintelen, de consultant van SIM, hielp ons daar goed bij. Hij begreep wat hij wel en niet moest uitleggen en zorgde ervoor dat we niet bleven hangen in details.“

Werken bij website Hellevoetsluis

Persoonlijk betrokken

Nienke is erg te spreken over de aanpak van Sim. “We zijn zes keer bij elkaar gekomen. Zo’n vaste afspraak waar je echt tijd voor het project hebt gereserveerd, werkt fijn.” Ook de tussentijdse contacten verliepen goed. “De medewerkers van SIM tonen stuk voor stuk persoonlijke betrokkenheid, dat is erg prettig. Ze wisten waarmee we worstelden, begrepen de vraag en maakten de juiste vertaalslag.”

Draaien aan de knoppen

Het resultaat is naar tevredenheid. Nienke: “Qua functionaliteit werkt de site goed. Alleen met de foto’s gaat nog iets mis. Dat is een bug ontdekten we. En er zijn nog wel wat puntjes op de I te zetten. Al doende passen we nog zaken aan onder andere op basis van statistieken. We kijken bijvoorbeeld of we wel de juiste koppen gebruiken en waar mensen afhaken. We draaien dus eigenlijk constant aan de knoppen om de site te optimaliseren. Marketingbureaus en commerciële bedrijven werken zo voortdurend. Bij de overheid zouden we voorheen misschien langer wachten met lanceren totdat het perfect is. Voor ons is dit inmiddels ook normaler.”

Trotse collega's

De feedback op de site is goed. Via verhalen en video’s laten medewerkers van de gemeente zien hoe het is om bij de gemeente te werken. Nienke: “Dat gaan we nog uitbreiden. Collega’s zijn enthousiast. Ze laten graag zien wat ze doen. Het is zinvol werk waar je met en voor mensen bezig bent. Daarnaast werken we op een prachtige locatie.

Een mooie bijvangst van onze site is dan ook de interne trots op onze gemeente en het werk. En dat mensen buiten de gemeente ontdekken dat Hellevoetsluis een bezoekje meer dan waard is.”  

Bekijk de Werken bij website van Gemeente Hellevoetsluis op: www.werkenvoorhellevoetsluis.nl.

 

Meer weten?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een Drupal website voor jouw organisatie?

Neem contact met ons op

development