Wil je proactief op de hoogte blijven van nieuws op het gebied van online dienstverlening? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.

 • Voorkom hoge kosten voor bezwaarschriften

  Steeds vaker zien we dat burgers externe bureaus inschakelen om bezwaarschriften namens hen in te dienen tegen de gemeentelijke belastingen of de vastgestelde WOZ-waarde. Wat zij zich vaak niet realiseren is dat als het bezwaarschrift gegrond is, de gemeente wettelijk verplicht is om een onkostenvergoeding aan deze bureaus uit te betalen. Die onkostenvergoeding is zo hoog dat deze no-cure no-pay bureaus hiervan kunnen bestaan. De gemeente maakt op deze manier meer kosten en zal dit uiteindelijk weer moeten verrekenen in de belastingtarieven. Met als gevolg dat de aanslag uiteindelijk toch weer hoger wordt voor de burgers. En dan is de vraag: wat winnen we hier met z’n allen mee?

 • To do: optimaliseren digitale formulieren

  Bij wie komt dit niet bekend voor? Bij onze klanten zien we dat het verbeteren van digitale formulieren overal wel ergens op een 'to-do' lijstje staat. Iedereen weet dat dit belangrijk is. Ook omdat het één van de plekken is waar je direct de tevredenheid van de inwoners en ondernemers kunt verbeteren. Maar door tijdgebrek en gebrek aan inzicht blijft deze taak meestal onderaan het lijstje bungelen.

 • De succesfactor: plenaire bijeenkomsten gekoppeld aan SIM knowhow

  De vier waterschappen: Brabanse delta, Hollandse delta, de Dommel en Rivierenland en Het Waterschapshuis gingen tegelijk live met hun nieuwe websites onder begeleiding van SIM. Dit was de eerste stap in het traject om de digitale dienstverlening van deze waterschappen onder regie van Het Waterschapshuis te verbeteren.

 • SIMform maakt het een stuk makkelijker

  “En dan, met een big bang, ineens 75 formulieren live. Dat was heel leuk!” Roy Berghout, informatiemanager bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp, is enthousiast over formulierengenerator SIMform. “Het proces dat de klant doorloopt, is veel gebruiksvriendelijker geworden. En het maken van formulieren is voor ons een stuk gemakkelijker geworden. Ik vind het echt een verbetering!” 

 • SIM steunt het Bartiméus fonds

  Het Bartiméus Fonds maakt zich sterk voor mensen die slechtziend of blind zijn, zodat zij alles uit het leven kunnen halen wat erin zit. Om dat voor elkaar te krijgen, zamelt SIM voor het Bartiméus Fonds geld in voor het innovatieve project 'blinde leerlingen op weg naar een mooie toekomst’.

 • Waardevolle klantendag SIMkcs

  Op 3 juli 2019 viel ik, Gineke Hoogendoorn, met mijn neus in de boter. 
  Als kersverse product owner van het SIM klantcontactsysteem(SIMkcs) stond de klantendag van deze oplossing op het programma. Gemeente Beverwijk, die samen met gemeente Veere de eerste was die het KCS in gebruik nam in hun klantcontactcentrum (KCC), was gastheer. Wat een mooie, leerzame dag werd dat!

 • Checklist voor een geslaagd KCC

  Klanttevredenheid staat bij iedere organisatie hoog op de agenda. Ook bij de overheid. Een klantcontactcentrum maakt het mogelijk om de dienstverlening van de organisatie te verbeteren. Wij zetten vijf ingrediënten voor een geslaagd KCC voor je op een rij.

 • Zes praktische tips voor de leesbaarheid van webteksten

  Wanneer een bezoeker de keuze maakt om actief op zoek te gaan naar meer informatie, is het belangrijk dat deze gemakkelijk vindbaar is. Om hiervoor te zorgen moet de leesbaarheid van de tekst zo goed mogelijk zijn. In deze blog geeft onze UX-designer Timo je zes praktische tips!

 • Wetgeving op digitale toegankelijkheid: hoe bewust is je organisatie?

  Een collega komt aan je bureau met een Excel document met daarin de openingstijden van het zwembad. Met de vraag of je dit document even op de website wilt zetten. Wanneer je aangeeft dat je dit document zo niet kan plaatsen, omdat het geen PDF-document is, loopt je collega naar de kopieermachine. Een paar minuten later ontvang je een PDF met de ingescande openingstijden. Eigenlijk is dit gewoon een afbeelding. Je collega is zich er niet van bewust dat dit geen toegankelijk PDF-document is en dat je dit dus ook niet kunt plaatsen.