Wil je proactief op de hoogte blijven van nieuws op het gebied van online dienstverlening? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.

 • SIMsite powered by Drupal op maat voor bezoekers en beheerders

  SIM heeft veel kennis opgebouwd in digitale dienstverlening van overheden. Met onze SIMsite powered by Drupal CMS en website werken we samen met onze klanten voortdurend aan verbetering van de softwareoplossingen om inwoners en bedrijven optimaal te bedienen. 

 • Met SIM en Cardan naar een toegankelijke overheidswebsite

  SIM en Cardan Technobility slaan de handen ineen en ontzorgen overheidsinstanties bij deze stap naar een betere digitale toegankelijkheid.

 • Digitale toegankelijkheid: zaak van de hele organisatie

  Lang leek digitale toegankelijkheid een kwestie van het webteam van overheden. Niets is minder waar. Het gaat verder dan bijvoorbeeld juist kleurgebruik en een voorleesfunctie op de website. Wij komen veel bij gemeentes en waterschappen. Onze conclusie: het is hoog tijd voor bewustwording in de hele organisatie.

 • SIMsite powered by Drupal overstappen doe je zo!

  De keuze is gemaakt: je organisatie stapt over naar SIMsite powered by Drupal. Het heeft meer mogelijkheden, het is toekomstbestendig en nieuwe functionaliteiten zijn dankzij open source voor de hele community beschikbaar. Maar wat komt er kijken bij de migratie en hoe zorg je dat die soepel verloopt?

 • De Design Sprint SIMloket 2.0

   Om een nieuwe, toekomstbestendige PDC te kunnen ontwikkelen organiseerde SIM een Design Sprint.

 • Hoe overtuig je een organisatie van een online community?

  In het dagelijks leven ben je verbonden met verschillende community's. Van sommige ben je je misschien niet eens zo zeer bewust. Denk bijvoorbeeld aan de plaats waar je woont, je leeftijdsgroep of een sportverenigingwaar je bij aangesloten bent. Ook binnen het bedrijfsleven heeft een community een grote meerwaarde. 

 • De kracht van een community

  Je ziet op intranet een verslag met foto’s voorbij komen over een workshop van het projectteam omgevingswet. Later kom je een van de collega’s uit dat team tegen. Zij praat je even bij over de resultaten van de workshop. Jouw expertise over organisatieverandering blijkt nu nodig, dus jullie spreken af dat je de volgende keer aansluit. En dat door dat ene bericht.

 • SIMsite powered by Drupal heeft de toekomst

  Wat willen onze klanten? Een veilig en betrouwbaar CMS dat is toegespitst op de wensen van lokale overheden, waterschappen en provincies, én dat toekomstbestendig is. Dan praten we wat mij betreft over SIMsite powered by Drupal. Het CMS past als een maatpak, zoals SIMsite 3, maar kan steunen op een grote community op de achtergrond. En het heeft 2 awards gewonnen, dat is niet voor niets.

 • Wet digitale overheid, wat gaat er nog wijzigen?

  In ICT Magazine gaat Esther Makaay, eID Specialist bij onze partner Connectis, in op de Wet digitale overheid. Wat gaat er nog wijzigen in de huidige conceptwet?